Općina Nova Kapela jučer je proslavila svoj dan, a zbog epidemioloških preporuka ove godine blagdan svete Klare obilježili su skromnije nego prošlih godina.

Povodom Dana općine upriličen je tradicionalni robni i stočni sajam, služena sveta misa u Župnoj crkvi Rođenja blažene Djevice Marije, te položeni vijenci za poginule hrvatske branitelje s područja općine Nova Kapela. Uslijedio je obilazak radova na EU projektu ”Rekonstrukcija dječjeg vrtića Zvončić”.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda za osvrt na sve učinjeno u protekloj godini, otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Anto Žagrić, a o radu Općine Nova Kapela potom je progovorio načelnik Općine Ivan Šmit:

-“U posljednjih godinu dana bilo je dvadesetak projekata, od kojih 7 financiranih novcem Europske unije u 100% iznosu. Ukupna vrijednost povučenih sredstava je 15 milijuna kuna, a jedan od najvažnijih je “Rekonstrukcija dječjeg vrtića Zvončić”, ukupne je vrijednosti 5 milijuna kuna uz osiguranih 500 000 kuna za opremanje.”

Osim ulaganja u vrtić, Općina Nova Kapela sufinancira radne bilježnice za osnovnoškolce, nagrađuju učenike s iznimnim uspjehom, a posebno treba istaći i financijsku pomoć koju pružaju mladim obiteljima. Multimedijski je obnovljen i Hrvatski dom, a brojni su i infrastrukturni projekti. Od novih cesta, rasvjete na nogometnom igralištu, komunalne opreme do pješačkih staza. Također uspješno je završen projekt “Zaželi 1”, a uskoro započinje i projekt “Zaželi 2”.

Pohvale za rad načelnika Ivana Šmita i njegovih suradnika uputio je i privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije, Željko Burazović:

-“Općina Nova Kapela je primjer kako treba raditi. Sedam EU projekata koji su u potpunosti financirani iz fondova, a pogotovo se tu ističe projekt ”Rekonstrukcija dječjeg vrtića Zvončić”. Sve to je zalog jedne bolje budućnosti ove općine.”

Komentari