U Cerniku je održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Općine Cernik na temu postupanja i primjena mjera u trenutnoj situaciji epidemije koronavirusa.

Na sastanku su prezentirane sve dosadašnje aktivnosti u svezi preporuka i preventivnih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom na području Općine Cernik koje je poduzeo općinski stožer u provedbi preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Važna tema sastanka bila je izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja općine Cernik. Obavijest i uputstva za izdavanje propusnice prenosimo u cijelosti:

Zahtjeve za propusnice mještani Općine Cernik mogu slati na službeni e-mail Stožera civilne zaštite Općine Cernik: opcina@cernik.hr .

Uz zahtjev, potrebno je na službeni e-mail poslati presliku/sliku osobne iskaznice te navesti razlog odlaska iz mjesta prebivališta. Propusnice će biti izdavane električnim putem na e-mail podnositelja zahtjeva.

Uz navedeno naglašavaju kako je Zahtjeve moguće podnijeti i preuzeti i osobno na adresi Općina Cernik, Frankopanska 117, Cernik, u radnom vremenu od 08.00 do 13.00 sati, s napomenom kako je zgrada iz sigurnosnih razloga zatvorena, pa je potrebno pokucati na prozor ureda.

U Općini Cernik brinu za svoje mještane, a posebno one starije. Stoga načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić i predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić obavještavaju mještane općine Cernik koji trebaju pomoć u nabavi namirnica ili kakvu drugu da se jave, Općina im stoji na raspolaganju. U tu svrhu na raspolaganju je i općinsko vozilo kojim će se dostavljati namirnice i potrepštine. 

Za sva pitanja, savjete i pomoći koju trebate ili znate nekoga kome je pomoć potrebna zbog trenutne situacije, javite se na broj telefona 035/369-050. Na raspolaganju su vam i načelnik Stožera civilne zaštite, Zdravko Sršen te članovi Stožera Tomislav Kruljac i Ivan Ivanović.

Komentari