U Općini Cernik Potpisani su ugovori s ministarstvom rada i mirovinskog sustava čime su krenule provedbene aktivnosti u projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II „

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti, te potaknuti socijalnu uključivost i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Ovim programom bit će zaposleno 30 teže zapošljivih žena s područja Općine Cernik, a svaka žena skrbit će za 6 korisnika programa za vrijeme njegovog trajanja od 1. prosinca 2020. pa do 31. studenog 2021. godine.

Vrijednost projekta je 2.713,000 kuna, financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda – program učinkoviti ljudski potencijali.

Planirane aktivnosti projekta su zapošljavanje žena, obrazovanje 20 žena kako bi im se poboljšale mogućnosti na tržištu rada, nabavka kućnih potrepština za krajnje korisnike projekta.

Program “Zaželimo zajedno” ima višestruku korist za sve sudionike naglasio je voditelj projekta Ivan Ivanović:

-“Trideset žena će dobiti posao, a kod korisnika će obavljati poslove pomoći pri čišćenju, nabavi namirnica i lijekova, pratnji liječniku i sličnih svakodnevnih aktivnosti. Naravno važno je napomenuti i onu psihosocijalnu pomoć u razgovoru s našim starijim osobama.”

zadovoljan projektom je i načelnik Općine Cernik, Vitomir Žakić, koji je naveo i da se ovaj put Općina Cernik kandidirala samostalno:

-“Na prošlom projektu imali smo odličnu suradnju s LAG-om i drugim općinama, međutim shvatili smo da imamo potrebu za više zaposlenih žena, zbog više korisnika koje imamo. Samostalnim kandidiranjem na projekt omogućili smo zapošljavanje 30 žena, a time možemo povećati i broj krajnjih korisnika o kojima ćemo brinuti. Također općinama s kojima smo kandidirali prošli put se otvorio prostor da i oni zaposle više žena na svom području.”

Komentari
Prethodni članakZagreb Film Festival u subotu u Novoj Gradiški sa filmom ”UNDINE”
Sljedeći članakReagiranja naših čitatelja: Zašto njegovatelji ne bi mogli pomoći našim bolnicama?!