Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 7. veljače, u prijepodnevnim satima na području Okučana, kontrolirali su osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka i 46-godišnjeg vozača, državljanina Turske, koji je u automobilu prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, dok se za 46-godišnjaka sumnja da je iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatim osobama, u automobil primio strane državljane u namjeri da ih preveze do Zagreba.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičenog 46-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma  predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: Krijumčari izazvali nesreću i pobjegli, u tijeku velika potraga
Sljedeći članakNovogradiščani obilježili Dan sigurnijeg Interneta