Prilikom postupanja po operativnim saznanjima, policijski službenici su od 56-godišnjaka preuzeli jednu automatsku pušku marke Zastava M70 i spremnik s više komada streljiva kalibra 7.62 mm, koje je nedozvoljeno posjedovao. Policijski službenici Policijske postaje Okučani podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U četvrtak (1. listopada), oko 17.30 sati, na području općine Sibinj, prilikom obavljanja građevinskih radova, 55-godišnjak je u dvorištu obiteljske kuće iskopao minobacačku minu (cal. 60 mm). Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su minu na siguran način, koju su uništili na siguran i kontroliran način.

Podsjećamo građane na aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minskoPozivamo građane koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, da pozovu policiju na broj 192, te ne donose oružje sami zbog opasnosti pri transportu. Policijski službenici će potom doći na mjesto pronalaska ili kućnu adresu te na siguran način preuzeti ubojita sredstva. Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 0800 8892.

U ŽURNOM PREKRŠAJNOM POSTUPKU KAŽNJEN NOVČANOM KAZNOM

Dana 1. listopada, u 9 sati, prilikom kontrole prometa u Kovačevcu, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su neregistrirani moped, kojim je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 51-godišnjak. Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, proveden je žurni prekršajni postupak, u kojemu je 51-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od preko 9 tisuća kuna.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČ ZADOBIO LAKŠE TJELESNE OZLJEDE

Jučer (1. listopada), oko 23.30 sati, u Trnjanima se dogodila prometna nesreća koju je prouzročio alkoholizirani vozač.

Policija je očevidom utvrdila, da je 41-godišnjak upravljao osobnim automobilom s 2,12 promila alkohola u organizmu. U jednom trenutku kotačima vozila zahvatio je travnatu površinu, sletio osobnim automobilom u odvodni kanal te je udario u betonski dio kolnog ulaza. U prometnoj nesreći, 41-godišnji vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede te je nakon pružene liječničke pomoći pušten iz bolnice.

Policijski službenici protiv nesavjesnog vozača podnose Prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari