Ogranci HDS-a Okučani, Nova Gradiška, Staro Petrovo selo, Slavonski Brod i Garčin uz Cvjetnicu Članovi ogranaka Hrvatske demokršćanske stranke u Okučanima, Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, Starom Petrovom Selu i Garčinu u subotu, uoči Cvjetnice, dijelili su građanima maslinove grančice, simbol Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem, ali i njegove muke i smrti na križu. Mještani Okučana rekli su kako su ugodno iznenađeni gestom članova HDS-a.

Predsjednik podružnice HDS-a Brodsko-posavske županije, Vlado Hruban, predsjednica ogranka Slavonski Brod Ivana Čabaj te predsjednik novogradiškog ogranka, Mario Magdić, sa članovima ogranka, Novogradiščanima su željeli uljepšati blagdan Cvjetnice ili Nedjelje Muke Gospodnje pa su im podijelili maslinove grančice.

Uoči Cvjetnice, nositeljica liste za gradsko vijeće Slavonskog Broda, Antonija Iličić te Slaven Seronček, za općinsko vijeće Sibinja, podpredsjednica HDS-a, Podružnice BPŽ, Sandra Kostadinović i članovi ogranka HDS-a Slavonski Brod dijelili su maslinove grančice Brođanima, ali su željeli obradovati i najmlađe pa su im podijelili igračke, prigodne uz nadolazeći blagdan Uskrsa. Iako je u Slavoniji uobičajeno vezanje grančica od drijenka, u spomen na Kristovu muku i početak Velikog tjedna, vjernici na blagoslov rado nose i maslinove grančice.

Autor: Višnja Mikić

Komentari
Prethodni članakPočinje proljetna akcija oralne vakcinacije lisica
Sljedeći članakProknjižiMe by Mirela Relković: Javni događaji i korona