Četrnaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je danas na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu.

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Međimurske županije, natjecanje je okupilo 1200 pripadnika vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske raspoređenih u 94 odjeljenja, te goste iz Slovenije i Mađarske.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja u kategoriji mladež muška: DVD Ribnica, DVD San Marino i DVD Krištanovec. U kategoriji mladež ženska najbolji je DVD Nuštar, slijedi DVD Ostrna te DVD Ribnica. U kategoriji Gosti mladež muška prvo mjesto je osvojio PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, a slijedi ga PGD Mavčiće dok je u kategoriji Gosti mladež ženska prvo mjesto zauzeo PGD Andraž Nad Polzelo, a drugo Tuzoltok LETENYE.

Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik Predsjedništva HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik i v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice županije Međimurske Mario Medved i Robert Meglić.

“Bitan segment u radu hrvatskih vatrogasaca su natjecanja vatrogasne mladeži, od lokalne do državne razine,” kazao je zapovjednik Tucaković i dodao kako vatrogasci na ovaj način osiguravaju buduće kadrove. ”Izuzetno mi je drago što smo se nakon dvije teške godine koje su obilježili pandemija i potresi, konačno okupili kako bi izabrali najbolje među vama. Hvala sudcima i svima koji su danas bili s nama, a osobito hvala vama dragi natjecatelji, kao i vašim roditeljima i trenerima” – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na zatvaranju natjecanja i čestitao na odličnoj organizaciji i rezultatima.

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati u srpnju ove godine u Celju.

Izvor: HVZ

Komentari
Prethodni članakOve srijede besplatan koncert Elis Lovrić “Kanat od duši i mora”
Sljedeći članakNova Gradiška: Uklanja se pozornica na središnjem gradskom trgu