Poluzavršno natjecanje u šahu za dječake i djevojčice osnovnih škola za regiju ISTOK održano je u utorak 30.siječnja 2018. godine u Slavonskom Brodu u Brodsko-posavskoj županiji.
Provoditelj natjecanja bio je Školski športski savez Brodsko-posavske županije , dok je tehničku podršku dao Šahovski klub Posavac iz Ruščice. Nakon svečane himne ravnateljica OŠ Dragutin Tadijanović Ana Blagović pozdravila je sve nazočne u ime organizatora Školskog športskog saveza Brodsko-posavske županije i obratila se svim natjecateljima prigodnim govorom, pozdravila sve prisutne,  zaželjela im uspjeh na natjecanju i proglasila natjecanje otvorenim.
Na natjecanju u konkurenciji dječaka nastupile su škole  iz četiriju županija:  OŠ Ivana Brlić Mažuranić ,Strizivojna ,OŠ Dobriša Cesarić,Požega ,OŠ Mate Lovraka,Županja ,OŠ Dragutina Tadijanovića
Na natjecanju u konkurenciji djevojčica nastupile su škole  iz četiriju različitih županija : OŠ Kralja Tomislava ,Našice ,OŠ Julija Kempfa,Požega ,OŠ Ivana Kozarca Županja,OŠ Ivana Gorana Kovačića ,Staro Petrovo Selo.

Poredak ekipa dječaka ;
1.mjesto OŠ „Mate Lovraka“–ŽUPANJA 6(9)bodova
2.mjesto OŠ „Ivana Brlić Mažuranić „–STRIZIVOJNA 4(7)bodova
3.mjesto OŠ“ Dobriša Cesarić“-POŽEGA 2(5)boda
4.mjestoOŠ „Dragutin Tadijanović „–SL. BROD 0(3)boda

Poredak ekipa djevojčica ;
1.mjesto OŠ „Kralja Tomislava“–NAŠICE 6(9.5)boda
2.mjesto OŠ „Ivana Kozarca „–ŽUPANJA 4(8.5)boda
3.mjesto OŠ“ Ivan Goran Kovačić-Staro Petrovo Selo 1(4)boda
4.mjestoOŠ „Julija Kempfa „–POŽEGA 1(2)boda

Nakon  završetka natjecanja Tajnik Školskog sportskog saveza Bruno Štefanek pročitao rezultate natjecanja, a  ravnateljica Škole  uručila je priznanja i pehare najuspješnijim društvima i poželjela im puno uspjeha na Završnici  natjecanja koja će biti održana krajem travnja 2018. godine u Poreču.  
Najuspješniji natjecatelji Poluzavršnog natjecanja u šahu predstavljat će regiju ISTOK na Državnom prvenstvu ŠSD-a za osnovne škole, a to je ekipa dječaka OŠ Mate Lovrak –Županja .Ekipu su činili ;Stjepan Dabić,Toni Vukojević,Marin Baturina,Antonio Janković i Sven Vašarhelji( voditelj Marijan Janjić).
Ekipa djevojčica  iz OŠ „ Kralja Tomislava “  iz NAŠICA također će predstavljati regiju ISTOK na Državnom prvenstvu. Ekipu su činili: Petra Vidović,Tina Gretić,Elizabeta Bernat,Mia Dundović i Ena Rončević (voditeljica  Đurđica Mašić.

Natjecanje su odlično vodili i sudili državni šahovski sudac MATO Opačak i županijski šahovski sudac DRAGAN Pavić,predsjednik natjecateljskog povjerenstva Bruno Štefanek. Sudac ;Mato Opačak

Autor: Mato Opačak

no images were found

Komentari
Prethodni članakU 2018. – 3,75 milijardi kuna potpore iz Programa ruralnog razvoja
Sljedeći članakNovogradiščani predali veću količinu oružja i streljiva