U subotu je u gradskoj Osnovnoj školi “Mato Lovrak” održano 24. natjecanje ekipa mladih Crvenog križa. Sudjelovala je ekipa prve pomoći Gimnazije Nova Gradiška te četiri ekipe osnovnih škola “Markovac” Vrbova, “Antun Mihanović” Nova Kapela te osnovnih škola iz Okučana i Dragalića.

Mladi su bili u prilici pokazati svoja znanja iz teorije i prakse pružanja prve pomoći, znanja iz povijesti međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te znanja o pravima djeteta i međunarodnog humanitarnog prava. Prvoplasirane ekipe mladeži i podmlatka nastavljaju natjecanje na međužupanijskom natjecanju u Vinkovcima.

– Jako je bitno educirati što veći broj kako odraslih, tako i djece upravo u pružanju prve pomoći kako bi znali na licu mjesta mogli pružiti prvu pomoć kako bi pokušali i spasili nečiji život. Zato su upravo ovakva  natjecanja i djelovanja mladeži Crvenog križa veoma bitna. Nastojimo djelatnosti Crvenog križa popularizirati u svim školama, a cilj i ovoga natjecanje je edukacija i pravodobno reagiranje u kriznim situacijama – kaže ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška Dario Pauković.

Rezultati natjecanja:
U kategoriji Mladih:
1. mjesto: Ekipa Gimnazije (mentor prof. Zrinka Ivanišević)u sastavu:

1. Lana Tokić, vođa ekipe
2. Dora Kraus, član
3. Leona Blažetić, član
4. Ena Šokić, član
5. Dora Marković, član
6. Barbara Pastulović, rezerva

U kategoriji Podmlatka:
1. mjesto: OŠ Dragalić (mentor Ana Ribarić) u sastavu

1. Dora Ćorković, vođa ekipe
2. Emily Muka, član
3. Patricija Sjeverac, član
4. Tamara Franješević, član
5. Milica Vukasović, član
6. Irina Pirić, rezerva

2. mjesto OŠ Okučani mentor Sanja Vujica
3. mjesto OŠ Antun Mihanoić Nova Kapela, Batrina, mentor Josipa Tomičić
4. mjesto: OŠ „Markovac“ Vrbova, mentor Blaženka Bošnjak

Prvoplasirana ekipa iz svake kategorije natjecat će se na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u Vukovarsko srijemskoj županiji.

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška zahvaljuje se svim sudionicima na sudjelovanju, a prvoplasiranoj ekipi želi uspjeh u daljnjem natjecanju.

 

 

Komentari
Prethodni članakDruštvo obrtnika Zapadne Slavonije obilježilo Svjetski dan poduzetnika
Sljedeći članakNe propustite glazbeni spektakl iduće subote – koncert Crvene Jabuke u Palladiumu