Šestu godinu zaredom članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” sinoć su bili uspješni domaćini još jedne Smotre folklora pod nazivom “Rokovo u Vrbju”.

Manifestacija je to koja svake godine, već tradicionalno, okupi veliki broj posjetitelja, a u bogatom folklornom programu dosada se predstavilo niz kulturno umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske. Tako je bilo i ove godine. Uz domaćine, dječju i pjevačku skupinu Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” nastupila su kulturno umjetnička društva “Tribanj” iz župe Bila iz Livna u Bosni i Hercegovini, “Dragalić” iz Dragalića, Folklorna skupina “Karavanke” iz Tržiča u Sloveniji i Folklorni ansambl mladih iz Nove Gradiške. Manifestaciju je otvorila zamjenica načelnika Općine Vrbje Barbara Jurčević:

– Drago nam je što se i ove godine tradicija nastavila i što je Općina Vrbje uz svoj dan ugostila ovoliki broj gostiju. Nadam se da će naši gosti i posjetitelji iz Vrbja ponijeti samo lijepe dojmove i da ćemo se svi dobro zabaviti – istaknula je.

Domaćini, članice Pjevačke skupine Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” pod vodstvom Zvonka Šantića predstavili su se s dvije skladbe, dok su članovi dječje skupine društva izveli pjesme i plesove Slavonije. Za nastup su ih pripremile Martina Abianac i Marija Bivolčević.

Pjesme i plesove rodne nam Slavonije izveli su i članovi Kulturno umjetničkog društva “Dragalić” i Folklorni ansambl mladih iz Nove Gradiške, dok su gosti iz Slovenije izveli Gorenjske i plesove Bele Krajine. Karakterističnim pjesmama i napjevima livanjskog kraja predstavili su se i gosti, članovi Kulturno umjetničkog društva “Tribanj” iz župe Bila iz Livna u Bosni i Hercegovini.

Prema ocjenama gostiju, domaćina i posjetitelja još jedno “Rokovo u Vrbju” u potpunosti je uspjelo, a druženje, kao što to već obično i biva, nastavljeno do kasnih noćnih sati i dogovorima za daljnju suradnju.

 

Komentari
Prethodni članakStiglo nam još jedno “NG ljeto”: Večeras rock večer uz Edu Maajku i goste
Sljedeći članakPletenjem prstima završena i zadnja radionica u sklopu “Ljeta u knjižnici”