Osnovna škola “Ljudevit Gaj” danas, 13. travnja, bila je domaćinom 5. Međužupanijskog natjecanja ekipa Mladih Hrvatskog Crvenog križa, u organizaciji Društva Crvenog križa naše županije. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz osam gradova iz tri županije: Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavke županije.

Svoje sudjelovanje prijavilo je petnaest najboljih ekipa s Gradskih natjecanja, odnosno ukupno 180 natjecatelja, u kategoriji mladeži i podmlatka Crvenog križa. Novu Gradišku tradicionalno su predstavljali, u kategoriji podmlatka, ekipa Osnovne škole “Ljudevit Gaj” te ekipa Gimnazije Nova Gradiška u kategoriji mladeži. Najbolje ekipe u tim kategorijama ostvarile su pravo nastupa na državnom natjecanju.

Među ekipama podmlatka, uvjerljivo najbolja bila je ekipa Osnovne škole “Ljudevit Gaj”. Pod vodstvom mentorice Nevenke Bjelić, znanja i vještine pokazale su djevojke Lara Matijević, Lara Nađ, Lara Josipović, Anamarija Lukačević, Ana-Marija Kao i Ivana Bivolčević.

Novogradiščani su imali malo manje sreće u kategoriji mladeži. Prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Matije Antun Relković iz Vinkovaca, a drugo ekipa Gimnazije Nova Gradiška u kojoj su se natjecale Dolores Musić, Antonija Senić, Nikolina Lovrić, Martina Klarić, Helena Jakičić i Nikolina Zeljko, pod vodstvom mentorice Sandre Hrupelj.

Natjecanje je provedeno iz područja provjere znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Dio natjecanja odnosilo se i na provjeru znanja iz pružanja prve pomoći.

 

Donosimo poredak prva 3 mjesta:

Kategorija podmladak:
1. OŠ “Ljudevit Gaj”, Nova Gradiška
2. OŠ “Vladimir Nazor”, Vinkovci
3. OŠ “Mato Lovrak”, Županja

Kategorija mladež:
1. Gimnazija “Matija Antun Relković”, Vinkovci
2. Gimnazija Nova Gradiška
3. Klasična gimnazija “Fra Marijan Lanosović”, Slavonski Brod

Autor: Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakOdržan šahovski turnir povodom Dana BPŽ i Akcije “Bljesak” (photo)
Sljedeći članakŽOK “Nova Gradiška” – prvak 1. B hrvatske odbojkaške lige (photo)