Općina Staro Petrovo Selo na samom je kraju provedbe projekta koji provodi od 8. siječnja 2018. godine u sklopu poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška.

U utorak, 23. lipnja 2020. godine u Starcima je održana završna konferencija projekta kojoj su prisustvovali zainteresirani građani, žene zaposlene na projektu te šira lokalna zajednica. Na početku završne konferencije svima prisutnima obratio se načelnik Općine Nikola Denis koji je istaknuo važnost ovog projekta, kako u pogledu povećanja kvalitete življenja u lokalnoj zajednici, tako i u pogledu jačanja kapaciteta za buduće povlačenje sredstava iz EU fondova, čime će se osigurati društveni razvoj ovog područja.

Saša Cindrić, u ulozi voditelja ovog projekta, istaknuo je rezultate projekta. 15 žena iz kategorije teže zapošljivih osoba završilo je edukaciju za njegovateljice za što su dobile javne isprave, nakon čega su se zaposlile na poslovima pružanja pomoći za 90 starih i nemoćnih korisnika s područja Općine Staro Petrovo Selo. O provedbi projekta redovito se izvještavalo putem društvenih mreža i službene web stranice Općine, a kroz promidžbene aktivnosti osigurala se općenita promocija i vidljivost projekta.

Moderator završne konferencije Josip Brozović osvrnuo se na kompletnu provedbu projekta i naglasio važnost iskustava, znanja i kapaciteta stečenih na ovom projektu, koji će zasigurno koristiti u provedbi projekta iz faze II, za koji vjerujemo da će biti pozitivno ocijenjen i odobren. Moderator je izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali u ovom projektu: partnerima, korisnicima i medijima koji su pratili projekt.

Općina Staro Petrovo Selo svjesna je pozitivnih rezultata koje je postigla provedbom ovog projekta; na području lokalne zajednice pružila se mogućnost teže zapošljivim ženama da se uključe na tržište rada, educiraju se i postanu konkurentnije, a istovremeno su stare i nemoćne osobe dobili pomoć koja im je potrebna. Nadamo se da će ovaj projekt služiti kao primjer dobre prakse i potaknuti ostale aktere na prijavu sličnih projekata.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., u iznosu od 2.653.468,20 kuna, a traje 30 mjeseci. Cilj projekta “Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici“ je unaprijediti mogućnosti zapošljavanja teže zapošljivih kategorija žena i osigurati pomoć starim i nemoćnim kroz razvoj novih kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici na području Općine Staro Petrovo Selo. Kroz projekt je zaposleno 15 teže zapošljivih žena koje pružaju uslugu pomoći za 90 starih i nemoćnih korisnika.

Komentari
Prethodni članakNacionalni stožer: Imamo 95 novooboljelih u 24 sata
Sljedeći članakOvaj vikend nove glazbene priče u Gradskom parku