Jučer je održana završna konferencija projekta ”ONE WORLD,ONE LOVE, ONE COMMUNITY” na kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Nova Gradiška, partnerskih organizacija Udruge slijepih Nova Gradiška, Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Udruge (na)gluhih osoba Videatur, Kuglačkog kluba „Obrtnik-bam“ Nova Gradiška, Stolnoteniskog kluba „Strmac“ Nova Gradiška.

Športska udruga gluhih Nova Gradiška, u suradnji s partnerima, pokrenula je projekt „ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY“ s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom (OSI) u sportske aktivnosti i njihove dublje integracije u društvo. Projekt je financiran u okviru programa OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.497.955,00 kn, od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 1.273.261,75 kn bespovratnih sredstava.

Partneri u provedbi projekta su: Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Udruga (na)gluhih osoba Videatur, Udruga slijepih Nova Gradiška, Kuglački klub „Obrtnik-bam“ Nova Gradiška, Industrijsko-obrtnička škola, Stolnoteniski klub „Strmac“ Nova Gradiška te Osnovna škola Ljudevita Gaja.

Ivana Riđanec, voditeljica projekta održala je završnu konferenciju, predstavila provedbu projekta i rezultate. Naglasila kako su kroz projekt uključili 50 osoba s invaliditetom, koje su s područja Nove Gradiške i okolice. Bilo je tu raznih aktivnosti od fitnesa, kuglanja, stolnog tenisa, pikado turnira, školskih kampova na kojima je sudjelovalo 20ak osoba s invaliditetom.

-“To su vrlo ranjive osobe na marginama društva, ovakvim aktivnostima se povećava socijalna uključenost u društvo. Vjerujem da će se provoditi puno ovakvih projekata jer su iznimno korisni. Rezultat projekta je i stubišna platforma u IOŠ Nova Gradiška, jer je omogućen pristup dvorani osobama s invaliditetom,” rekla je Ivana.

Športska udruga gluhih Nova Gradiška iznimno je ponosna što je provođenjem ovog projekta doprinijela poboljšanju kvalitete života OSI i djece s teškoćama u razvoju na području zapadne Slavonije. Provedba aktivnosti projekta probudila je svijest o diskriminaciji koja postoji u društvu.

Komentari
Prethodni članakDjelatnici Eko-konga: Nova Gradiška je lijepa koliko je čista
Sljedeći članakLegendarni Dado Topić u suradnji s novogradiškim Rockerima predstavlja rock baladu “Tragovi sudbine”