LAG Zapadna Slavonija održala je završnu konferenciju projekta “Aktivan ja za aktivnu zajednicu”. Partneri na projektu bili su LAG „Posavina“ i LAG „Slavonska-Ravnica“ te posrednička tijela – Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Vrijednost projekta je 426.946,93 kn, financiran je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.
Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda u iznosu: 362.904,89 kn i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu: 64.042,04 kn

Projekt je namijenjen organizacijama civilnog društva koje sudjeluju u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada, a krajnji korisnik je lokalna zajednica.

Voditeljica projekta Roberta Prankić navela je glavne ciljeve projekta, a to su jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, jačanje kapaciteta OCD-a za rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini.

-“ Zahvala svima koju su sudjelovali na projektu. Ovo je četvrti po redu Europski socijalni fond kojega LAG Zapadna Slavonija provodi. Projekt smo provodili u partnerstvu LAG „Posavina“ i LAG „Slavonska-Ravnica“. Cijeli projekt su edukacije, treninzi nas zaposlenika, kao i udruga koji djelujemo na terenu s krajnjim korisnicima. Kroz projekt bilo je mnoštvo edukacija, poput tečaja knjigovodstva, zatim edukacije kako odgovoriti na krizne situacije koja zahvaćaju naše stanovništvo, posebice starije stanovništvo. Naš cilj je pomoći i doskočiti tim problemima, prvenstveno kako bi osnažili naše djelatnike kako bi pisali projekte i napredovali, a sve u ključnom cilju pomoći našim korisnicima kojih je bilo 12, to su većinom zaposlenici udruga i volonteri koji su sudjelovali u raznim aktivnostima.” – navela je Prankić.

Kroz projekt je planirana provedba edukacijskih programa i tečajeva za predstavnike organizacija civilnog društva.

-” Na ovom su projektu sudjelovali svi lagovi iz županije. Projekt je bio vrlo zanimljiv jer smo dobili popratne soft vještine, naši dionici su bili uključeni kroz radionicu psihološke pomoći u kriznim situacijama koja je održana na svakom od područja Laga. Vjerujem da smo dobili nova znanja koja su primjenjiva u svakodnevnoj praksi i komunikaciji koja do sada nismo imali prilike usvojiti,” – rekla je Željka Čorak, voditeljica LAG-a „Posavina“ .

Komentari
Prethodni članakNačelnik Zlatko Aga: „Pravilnik je čavao u lijes poljoprivrede“
Sljedeći članakPripadnici DVD-a Vrbje i JVP-e Nova Gradiška iz kanala izvukli vozilo