“Zaigrana poetika svjetlosti i riječi” naziv je posebno kreativne fotografsko-literarne radionice održane povodom obilježavanja ovogodišnjeg “svjetlosnog” MJESECA HRVATSKE KNJIGE u Studijskoj čitaonici odjela za odrasle GKNG, a u organizaciji GKNG i ETŠ i ekonomske škole Nova Gradiška.

Voditeljica radionice bila je Daliborka Bilogrević, prof. hrv.jez. i književnosti u ETŠ i ekonomskoj školi NG, a suvoditeljica Mirjana Pranjić, knjižničarka GKNG. Radionicu je svečano “otvorio” Lovro Tkalčec, uč. 3. r. Glazbenog odjela OŠ “Mato Lovrak” NG (nastavnik: Tomislav Ratković, Odjel truba; voditeljica OGŠ Ana Turkalj). Pozdravne riječi uputila je organizatorica događanja, knjižničarka Mirjana Pranjić, upoznavši učenike i goste s programom i značenjem ovogodišnjeg MHK-e, fotografijom te malim zanimljivim naputkom o stvaranju “coll-teen” fotografija. U stručno, emocionalno i “svjetlosno” značenje radionice, posjetitelje je uputila prof. hrv.jez. i književnosti, te idejna začetnica projekta, Daliborka Bilogrević. Uslijedila je radionica s motivacijskim uvodom interpretacije pjesama poznatih hrvatskih pjesnika o svjetlosti (učenici Ivona Barišić, Domagoj Vuković, Matej Štefanac), a zatim izlaganja učenika Daria Batala, uč. 3.e r., Dominika Juranovića, uč.3 f r. te Klaudija Šokića, uč.4f r. -voditelja “radnog” dijela radionice. Prof. Bilogrević prezentirala je sa svaki pojedinačni rad i njihove autorice i autore ( Marko Solić, Emil Lalić, Luka Čavlina, Kristijan Blažević, Matija Balić , Matej Štefanac, Ivona Barišić, Domagoj Vuković, Klaudija Šokić, Dario Batalo, Dominik Juranović..).

Radovi su doista lirski i dojmljivi i zaslužuju da dođete uživati u njima te da Vas potaknu na kreativno fotografsko stvaralaštvo i istinsku poveznicu s lektirom i djelima književnosti iz nastavnog programa koja nikako ne moraju biti izvor muke i dosade već stvaralaštva i duhovnog rasta,

Radionicu su s radošću pratili i djelatnici ETŠ i ekonomske škole; dipl. pedagoginja Mira Linjaković, vjeroučiteljica Patricija Brdar, djelatnici GKNG; Branko Kolić, Anka Višić i Biljana Dakić te prof. hrv. jez. Morana Plavac iz OŠ Ljudevita Gaja s mladim “gajevcima”, učenicima 8.r., ljubiteljima umjetnosti i fotografije: Matijom Ozdanovac, Enom Mihaljević, Gabrijelom Pandža i Matkom Vojnićem, vjernim članovima i mladim suradnicima.

Izložbu ZAIGRANA POETIKA SVJETLOSTI I RIJEČI koju su postavile M.Pranjić i D.Bilogrević s učenicima 3.e. 3.f i 4.f r. ETŠ i ekonomske škole NG , možete razgledati od četvrtka, 06. studenog do četvrtka, 12. studenog 2015. u Studijskoj čitaonici Odjela za odrasle, a zatim u prostoru ETŠ i ekonomske škole Nova Gradiška.

no images were found

Komentari
Prethodni članakTraži se rješenje za prostor čekaonice u novogradiškoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu
Sljedeći članakRaste li ovčja vuna zauvijek?