Povodom Mjeseca hrvatske knjige u sklopu bogatog programa održana je prva u nizu radionica za djecu pod nazivom “Sunčev sustav”.

Radionicu su vodile knjižničarka Mirjana Pranjić, mag. ranoga i predškolskog odgoja Ranka Starivlah i odgojiteljica Blanka Adam. Na radionici je sudjelovalo 17 djece polaznika starije skupine Dječjeg vrtića “Maslačak”.

Drage goste uvodno je pozdravila Mirjana Pranjić u ime domaćina Gradske knjižnice Nova Gradiška. Govorila je o temi Mjeseca hrvatske knjige i aktivnostima koje se odvijaju u gotovo svim knjižnicama u Republici Hrvatskoj.

Ranka Starivlah djeci je odglumila Bubu Marie, te ih svojom pričom uvela u temu radionice. Na to se nadovezala knjižničarka Pranjić predstavljanjem događaja na mjesecu uz vrlo maštovitu priču o spavanju životinja. Odgojiteljica Blanka Adam je pročitala prigodnu priču Dobro jutro, laku noć, a zatim su se mali gosti zabavljalu uz praktični rad. Na samom početku radionice na ulaznim vratima Dječjeg odjela knjižnice postavljen je sunčani sat na kojem su djeca upisala vrijeme izračunato prema položaju sunca. Po završetku radionice “kazaljka” na satu pokazivala je novo vrijeme, također prema položaju sunca. Uz ovu radionicu Mirjana Pranjić pripremila je i prigodnu izložbu knjiga za mališane.

no images were found

Komentari
Prethodni članakIzmeđu pet i šest tisuća izbjeglica dnevno će stizati u Slavonski Brod
Sljedeći članakKrenula isplata poticaja poljoprivrednicima