U Industrijskom parku održana je prva konferencija u sklopu projekta “Poslovni kompas” na temu „Lokalni nacionalni i EU natječaji na području Grada Nova Gradiška“.

Predavači na konferenciji, uz organizatore tvrtku Industrijski park Nova Gradiška bili su TERA Tehnopolis iz Osijeka, Centar za razvoj Brodsko-posavske županije i Grad Nova Gradiška. Na konferenciji su predstavili novogradiškim poduzetnicima dostupne mjere za pomoć gospodarstvenicima. Vrste financiranja poduzetnika i obrtnika putem kreditnih linija, otvoreni natječaji, potpore na razini grada i županije, oblici poslovne podrške poduzetnicima, programi od posebnog interesa za poduzetnike, povezivanje s ostalim poduzetnicima i institucijama bile su neke su od korisnih informacija za sudionike konferencije.

Podsjetimo, cilj projekta „Poslovni kompas“ tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. je pružiti potporu razvoju poduzetništva, unapređenju konkurentnosti i poslovne uspješnosti malih i srednjih poduzeća s područja Brodsko-posavske županije, povećati stopu preživljavanja novoosnovanih poduzeća kroz usluge poslovne podrške, unapređenjem poslovanja te poticanjem povezivanja i međusobne suradnje MSP-ova međusobno i s potpornim subjektima. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a intenzitet potpore iznosi 75%.

Komentari