“Admiralovi zapisi 2 – Što je istina”, naziv je knjige predstavljene sinoć u Gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška autora, poznatog geostratega i geopolitičara umirovljenog admirala Davora Domazeta Loše. Knjiga je to u kojoj autor analizira, kako kaže, neizvjesnu geopolitički zbilju u drugom desetljeću 21. stoljeća:

– Ovo je knjiga o istini koja je skrivena, namjerno iskrivljena. Ona otkriva sve revolucije, od Francuske nadalje. Knjiga govori da živimo u vremenu tri velika geopolitička tabora. Živimo u vremenu potpune kontrole uma putem informacija. Mediji su se sveli na skrivanje istine, njezino izobličenje, ono što gledate na televiziji, to nije to, istaknuo je Lošo napominjući kako je danas postulat spoznaja nepoželjnog. Sve zlo je za Europu krenulo od Francuske revolucije. Kad pogledamo unatrag, sve počiva na laži i obmani. Sve je izokrenuto, Talijanska revolucija, Meksička revolucija, Španjolski građanski rat. Vrhunac “Bijele revolucije” je uništenje kršćanstva. Cilj je rušiti kršćanstvo, a poglavito Katoličke crkve kroz demokraciju, toleranciju i ljudska prava, istaknuo je Domazet Lošo.

„Admiralovi zapisi 2: Što je istina” naziv je knjige u kojoj autor analizira kako kaže neizvjesnu geopolitički zbilju u drugom desetljeću 21. stoljeća.

Svijet ide u kaotično stanje – smatra Domazet Lošo koji je inspiraciju pronašao i u Orwelovom znanstveno fantastičnom romanu „1984″.

Jedan je anglosaksonski s Amerikom ili po Orwellu Oceanija, druga je geopolitika Ruska i treća je geopolitika Kine, živimo u vrijeme ta tri tabora koja će međusobno sukobljavati, dakle svijet ide u jedno kaotično stanje, ali moja knjiga nije knjiga katastrofe već i nade, a to ostavljam čitatelju da vidi na kraju – izjavio je uoči promocije, umirovljeni admiral Davor Domazet-Lošo.

Promociji su nazočili brojni gosti i sugrađani, gradonačelnik Vinko Grgić, savjetnik za branitelje u Gradu Nova Gradiška Vlatko Greiner, župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije vlč. Branko Gelemanović i novogradiški paroh Ognjen Tendžerić.

Promocija je održana u organizaciji Udruge ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška i Grada Nova Gradiška.

 

no images were found

Komentari