Jučer, točno u podne, mnoštvo djece se okupilo u Domu kulture kako bi pogledali prestavu Šuma Striborova. To je od najljepših hrvatskih bajki, omiljena i djeci i odraslima. Potječe iz ciklusa pripovjetki pod nazivom Priče iz davnine kojim je Ivana Brlić Mažuranić, naša najpoznatija spisateljica dječjih bajki, stekla svjetsku slavu.

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković u suradnji s Gradom Nova Gradiška odlučili su našim najmlađima pokloniti ovu predstavu, kako ističe ravnateljica POU MAR -a Danijela Juranović, potaknulo ih je ovo predblagdansko raspoloženje i zato su došli na ideju. Učenici 3. i 4. razreda OŠ ”Mato Lovrak”, te ”Ljudevit Gaj” iz Nove Gradiške imali su prilike 45 minuta uživati u jednoj od najljepših hrvatkih bajki, koja im je izmeđuostaloga lektirno djelo. Predstavu su uprizorili kazalište Hotel Bulić, a igrali su Senka Bulić poznata hrvatska glumica, te Stipe Kostanić. 

Senka Bulić ističe kako je ugodno iznenađena znanjem Novogradiške djece, te je vrlo sretna što čitaju lektire i što su prepoznali svakog lika. Dječiji glasni smijeh i komentiranje svakako je znak da im se predstava svidjela, te da su u potpunosti uživali. 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakŽelite li kupiti bicikl za 10 ili 40 kuna?! Dođite danas u Policijsku postaju
Sljedeći članakOdržano druženje s anđelima u Gradskoj knjižnici u Novoj Gradiški