Najprije smo igrali nogomet, pa smo onda skužili da nam baš i ne ide, pa se odlučili prihvatiti glume, priča Ivo Duvnjak, voditelj Glumačke amaterske skupine “Šumski leptirići”, skupine entuzijasta i zaljubljenika u glumu i “daske koje život znače”.

Iako traju već desetak godina, aktivno su počeli nastupati prije četiri godine i od tada postavili nekoliko predstava, a sinoć su u povodu manifestacije “Noć kazališta” Novogradiščane oduševili sjajnom predstavom “Amerikanci u malom mistu”.

Kako ističe Duvnjak, light motiv su im bila događanja u kultnoj seriji “Naše malo misto”, a oni su svoju predstavu izgradili na svoj, osobni način i dodali još svoj pečat i štih.

– U večerašnjoj nas predstavi igra osam, po potrebi se broj i povećava. To je za nas, prije svega, jedno sjajno druženje koje traje po pet i više sati, a od toga najmanje glumimo. Prilika je ovo za smijeh, pjesmu, a naravno da se uvijek i nađe nešto za “pregristi”. Uglavnom okupljamo inženjere šumarstva, ali su tu i pridruženi članovi koji nam rado dodaju svoju osobnu, glumačku notu. Pomoć obitelji i prijatelja je uvijek tu, a naravno da nam je prije svega bitno druženje i zajedništvo. Kao i svaki “pravi” glumci i mi imamo tremu prije nastupa, ali brzo nestane. Kada predstava okonča, onda vidimo gdje smo pogriješili, što bi trebalo poboljšati, ali često puta i u samoj predstavi improviziramo. Što nam kažu prijatelji šumari?! Ma, kažu da smo mi “glavne face” među šumarima – sa smijehom završava Duvnjak.

Zadovoljna je i ravnateljica Učilišta “Matija Antun Relković” Danijela Juranović:

– Tradicija održavanja “Noći kazališta” se nastavlja. Ovoga smo puta priliku htjeli dati domaćim amaterskim glumačkim snagama i hvala im na odličnom nastupu – kaže.

I na kraju, vrijedno je spomenuti glumačku ekipu: Krunoslav Szabo, Vjekoslav Hodak, Slavko Mulac, Marijan Barnaš, Ivo Duvnjak, Suzana Szabo, Ivana Ribarić Majanović i Vitomir Đurić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakJVP Nova Gradiška gasila zapaljeni automobil na A3/ Foto
Sljedeći članakKAD IZ PARTERA PLJUNEŠ NA BALKON – Saznali smo kome treba okulist: doktoru, ili vijećnici