“Lipikijada 2019“, bogata manifestacija koja promiče ljepote Lipika, održana je u subotu 09. rujna.Unatoč kiši najhrabriji biciklisti iz cijele Hrvatske su u 10:00 sati krenuli na biciklijadu. Iako je kiša obeshrabrila većinu prijavljenih sudionika, oni koji su ipak odlučili krenuti, istu su do 16:00 sati uspješno savladali.

“Unatoč kiši i skraćenoj ruti, ova duhovna biciklijada bila je za mene veliko nadahnjujuće iskustvo,” rekao je sudionik biciklijade Krešimir P.Bogatu kulturnu i prirodnu baštinu grada Lipika veleposlanicima SAD i Irana, te predstavnicima veleposlanstava Austrije, Kanade, Finske, Norveške, Italije i Malezije pokazao je gradonačelnik Vinko Kasana.

Za vrijeme biciklijade ostali su gosti Lipikijade uživali u posjeti ergeli lipicanaca, upoznavanju grada kroz tematske ture te su uživali u šetnji jednim od najljepših gradskih perivoja u sjevernoj Hrvatskoj, dok su djeca uživala u kreativnim i edukativnim igrama.

“Jako mi je drago što sam otkrila ovaj pomalo zaboravljeni biser Hrvatske. Moram priznati da Lipik, iako je blizu grada Zagreba, nisam doživljavala kao izletnički cilj. Ali svakako ću se vratiti u ovo prekrasno mjesto isprobati sve blagodati toplica,” istaknula je Anuša R. iz Zagreba.Večernji program uveličali su pjevač Stjepan Lach i mlada nada hrvatskog glumišta Lujo Kunčević.

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna intervencija novogradiških vatrogasaca: Požar kamiona na autocesti
Sljedeći članakOpćina Cernik: Čija je ono livada, čija je ono trava?!