Zajednica tehničke kulture grada Nova Gradiška je zajednica više udruga koje se bave tehničkom kulturom. Trenutno okupljaju sljedeće udruge: Fotoklub F4 Nova Gradiška, Oldtimer Club Classic 99 Nova Gradiška, Zrakoplovni klub modelera i maketara – Nova Gradiška, Radioklub Nova Gradiška, TENG – udruga tehničara i ing. Nova Gradiška. 

Članovi Zajednice sinoć su održali izbornu godišnju skupštinu u kojoj su podnijeli izvještaj o radu za 2018. godinu, tijekom koje je svaka od Udruga predstavila brojne aktivnosti koje su organizirali i na kojima su sudjelovali.

Ono što je vrijedno napomenuti je uspješna suradnja ZTKGNG sa suradnji s Elektrotehničkom i ekonomskom školom gdje su radili radionice robotike i popularizaciju radio amaterizma, s Gimnazijom su radili foto izložbe, a surađuje se i s osnovnim školama. Ovakvim suradnjama i akcijama nadaju se da će zainteresirati i privući mlade.

Također je podnesen i izvještaj o financijskom poslovanju za 2018. koji je pokazao sljedeće brojke, ukupno je dobiveno 100.449 kuna, od toga je od Grada dobiveno 77.000 kuna i od Zajednice tehničke kulture Brodsko-posavske županije 23.000 i 449 kuna od razno.  Na stanje na 31.12.2017. bilo je 12.800 kuna i ukupno raspoloživo u 2018. je ostalo 113.253 kune. Na rad udruga 85.559 kuna, tako je na računu Zajednice s 31.12.2018. ostalo 27.000 kuna.

Usvojeno je financijsko izvješće kao i ostala izvješća izborne godišnje skupštine.

Nakon usvojenih izvještaja, pod točkom razno raspravljalo se o problemu neadekvatnog prostora. Međutim zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić istaknuo je da će problem prostora uskoro biti riješen i da će zajednica preseliti u nove prostore, te je dodao da će Grad Nova Gradiška i dalje nastaviti pomagati Zajednici, čime se potvrđuje dobra suradnja Grada i Zajednice.

Važno je spomenuti da je krajem 2018. potpisan ugovor s Gradom Nova Gradiška o financiranju i potpori u području programa razvoja civilnog društva za djelatnosti tehničke kulture iz sredstava proračuna grada Nove Gradiške za 2019. godinu s iznosom od 150.000 kuna. 

Podršku u budućem radu ZTKGNG pružio je i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture na državnoj razini Ivan Vidović. 

Na kraju skupštine na sjednici su izabrana radna tijela, a izabran je i novi predsjednik. 

Tako će sada Zajednicu tehničke kulture Nova Gradiška umjesto dosadašnjeg, više nego uspješnog predsjednika Velimira Vukovića, voditi novi predsjednik Tomislav Petrović.

Nakon preuzimanja predsjedničke uloge, Petrović je u završnom obraćanju rekao

-“Velimir Vuković nas je podigao u pticu Fenix s tom svojom dovitljivošću, trudom, radom, naporom i otvorio nam neka nova vrata. Velimire svaka čast, odradio si veliki posao, doveo si nas na neko svijetlo da smo prepoznatljiviji i hvala ti na svom dosadašnjem radu”.

Komentari