Održana je druga vinsku biciklijadu. Krenuli smo iz parka u Novoj Gradiški u 10:15 nakon što smo srknuli kavu u obližnjim kafićima.

Prva postaja je bila vinograd Siniše Hoborke na Kovačevačkom brdu. Saznali smo koje sorte grožđa uzgaja, malim tajnama velikih majstora podrumarstva i vinarstva. Imali smo čast probati Hoborkinu graševinu koja mu je perjanica i s kojom postiže izvrsne rezultate na stručnim ocjenjivanjima.

Potom smo se preko Slavče uputili u Cernik i do vinograda Vinarija Kovre. Marko Kovre nam je opisao posao vinara šetnjom kroz svoj vinograd uz čašu idealno rashlađenog rizlinga, a još veću ljubav gaji prema sivom pinotu. U neposrednoj blizini se nalaze i vinogradi Vitomira Žakića i Zvonimira Živkovića koji su nam kao pravi domaćini iz općine Cernik prezentirali cernički portugizac za koji se čuje i puno dalje od cerničkih brda.

Druženje smo završili u Caffe baru Ambrust u Cerniku gdje smo glad utažili delicijama s roštilja, a žeđ netko vinom, a netko i hladnim točenim Bošnjak Beer&Gin pivom.
Vidimo se opet do godine s nadom da će i Bike and Vine biciklijada Biciklističkog kluba Psunj postati prepoznata kao prezentirana vina naših domaćina. – poručili su iz Biciklističkog kluba Psunj

Komentari
Prethodni članakCerniče mili, Cerniče dragi: Održana vrtna zabava “Tomislava”
Sljedeći članakNastavnici Elektrotehničke i ekonomske škole posjetili školu u Lycée Saint-Exupéry iz Blagnaca