U nazočnosti svojih članova i gostiju, gunjavački vatrogasci su prošli vikend u Mjesnom domu Gunjavci održali redovnu 63. izvještajnu skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Skupštinu je vodio predsjednik DVD-a Gunjavci Branimir Mikolčević. Na skupštini su uz domaće vatrogasce i predstavnike susjednih DVD-ova i udruga nazočili i načelnik Zlatko Aga, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Rešetari Krešimir Knežević i zapovjednik VZO-a Antun Jug.

Predsjednik DVD-a Branimir Mikolčević u svojem je izvješću, kojeg su gunjavački vatrogasci prihvatili, naglasio potrebu pomlađivanja i organizacijskog jačanja društva.

Zapovjednik DVD-a Gunjavci Mirko Lukačević naglasio je da je rad društva u zadnjih godinu dana bio na najmlađim vatrogascima, obučavanju 25-ero djece, osnovi obrane od požara te dizanja svijesti građana kako da se ponašaju u uvjetima iznenadnih požara. Također je naglašena nabava opreme u vrijednosti 25.000,00 kn, prodaji starog kombi vozila i prilagođavanju udruge novim zakonima o udrugama.

U nastavku sjednice zaslužnim mladim vatrogascima uručena su priznanja i zahvalnice, kao i najstarijim vatrogascima koji potpomažu rad društva. Pritom su se obratili i čelni ljudi VZO-a Rešetari uz pohvale na rad DVD-a Gunjavci, te su tom prigodom uručili ključeve vatrogasnog kombi vozila Mercedesa-Vito DVD-a Rešetari u vlasništvo DVD-a Gunjavci, kako bi olakšali rad društva i izlaske na intervencije.

Načelnik Zlatko Aga zahvalio se na radu udruge i pozvao na još jači angažman, te obećao pomoć općine u daljnjem radu.

U sklopu odlično organizirane skupštine uslijedio je domjenak, kojim su gostoljubivi domaćini počastili sve uzvanike.

no images were found

Izvor/Foto:Općina Rešetari

Komentari
Prethodni članakTko su dobitnici županijskih priznanja za 2018. godinu
Sljedeći članakInternetska senzacija u Novoj Gradiški okupila zavidan broj fanova