Udruženje obrtnika Nova Gradiška održala je 6. sjednicu Skupštine u svojim prostorijama, gdje su se sastali članovi kako bi sumirali rezultate rada protekle i iznijeli planove za tekuću godinu. 

Predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška, Tomislav Šimić predstavio je dnevni red koji se sastojao od sedam točaka koju su svi članovi Udruženja jednoglasno prihvatili: verifikacija zapisnika s 5. sjednice Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška, razrješenje i verifikacija mandata članova skupštine Udruženja obrtnika, izvješće o radu i aktivnostima Udruženja obrtnika između sjednica Skupštine, prijedlog izvješća o radu Udruženja obrtnika za 2019., prijedlog godišnjeg financijskog izvješća i bilješki Udruženja za 2019., upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrole za 2019., ostala pitanja i prijedlozi. 

-“Nakon godina kontinuiranog pada broja registriranih obrta u 2018. godini trend opadanja je zaustavljen, a to se nastavilo i u 2019. godini, te se broj obrta povećao za 17. Tako je ukupan broj registriranih obrta u 2019. godini iznosio 584 obrta. Najzastupljenija je uslužna djelatnost sa 35,7%, trgovina sa 15,4% i proizvodna djelatnost 5,1%. Najveći broj obrta posluje na području grada Nova Gradiška 53%, te općina Rešetari i Staro Petrovo Selo s 9%. Udruženje je tijekom godine poticalo i sufinanciralo troškove nastupa članova na sajmovima kako bi im pružilo mogućnost predstavljanja novih proizvoda i usluga na području RH, a u sklopu cjeloživotnog učenja održano je i nekoliko edukacija i seminara.”

Skupštinu su svojim prisustvom podržali zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina, koja se obratila svim prisutnima.

-“Moram pohvaliti suradnju između Grada i Udruženjem obrtnika s područja grada Nova Gradiška. Iza vas je jedna uspješna 2019. godina koja je bila dobra za sve nas i javnu upravu i poduzetnike i krenuli smo u 2020. s velikim zaletom, a onda smo imali jedan pad našeg poslovanja, kao i vašeg. Pad vašeg poslovanja znači i nama smanjen proračun, ali tu ste vi odlično odradili i pokazali koliko ste fleksibilni da se možete prilagoditi tržištu. Ponosni smo na sve vas, kao i na našu suradnju pogotovo u ovoj teškoj situaciji koja je nastala zbog pandemije Covida-19.” 

Načelno, članovi Udruženja postigli su i više nego dovoljno od svojih zadataka u protekloj godini. Predsjednik Udruženja Tomislav Šimić opravdano je zadovoljan svime učinjenim, a ima i bezrezervnu podršku članova.

Komentari
Prethodni članakTreće kolo županijske teniske lige: Novogradiški tenisači ponovno uspješni
Sljedeći članak„Za Slavoniju srcem”: Pripadnici GOMBR-e uredili kuću obitelji sa sedmero djece