Jučer je održana 3. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška u prostorijama Udruženja, gdje su se sastali članovi kako bi sumirali rezultate rada protekle, a i iznjeli planove za sljedeću godinu. 

Skupštini su svojim prisustvom podržali i gradonačelnik grada Nove Gradiške Vinko Grgić, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, predsjednica Obrtničke komore brodsko – posavske županije Jelena Ivaniš i doživotni počasni predsjednik Milan Krpan.

Dnevnim redom obuhvaćen je niz točaka potrebnih za redovan rad Skupštine, te informacija o radu i aktivnostima Udruženja obrtnika između sjednica skupštine, rebalans financijskog plana za 2018. godinu, prijedlog programa rada Udruženja za 2019. godinu i financijskog plana.

Predsjednik Udruženja, Tomislav Šimić, kroz dnevni red je, zajedno s članovima Skupštine komentirao i obrazložio aktivnosti koje su imali u 2018. godini. Sve točke i izvješća su jednoglasno usvojeni.

U godini iza njih, Šimić je iznimno zadovoljan realizacijom dijela planiranih aktivnosti, a koji obuhvaćaju širenje suradnje Udruženja s drugim institucijama.

Dio rješavanja problema obrtnika vide u povezivanju s lokalnom upravom i samoupravom, a na čemu si intenzivno radili u 2018. godini.  Obrtnici su održali niz sastanaka s gradonačelnikom Grgićem, te nastavili suradnju s načelnicima Općina s područja bivše općine Nova Gradiška. Za mlađe generacije već su s načelnicima okolnih općina dogovorili stipendiranje onih zvanja koja su potrebnija na tržištu rada, a sve to uskladili su i s ravnateljem Industrijsko – obrtničke škole Nova Gradiška,  Mijom Matoševićem, gdje se školuje obrtnički kadar.

Zadaci Udruženja jesu da na svom području: promiče obrt i obrtništvo; daje stručnu pomoć pri osnivanju i poslovanju obrta; usklađuje, zastupa i štiti interese svojih članova pred tijelima jedinica lokalne samouprave; omogući protok svih informacija jedinstvenog komorskog sustava prema svojim članovima, poglavito u svezi sa strukovnim pitanjima te pravima i dužnostima članova; obavlja poslove u području obrazovanja i osposobljavanja za potrebe obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva, osobito u razvijanju sustava cjeloživotnog učenja i mobilnosti; organizira strukovni rad kroz cehove, kao i putem odbora, komisija i drugih radnih tijela; raspravlja o svim strukovnim i gospodarskim pitanjima na vlastitu inicijativu ili na poticaj Hrvatske obrtničke komore i Područne obrtničke komore; obavlja i druge zadatke i poslove utvrđene Statutom i općim aktima.

Udruženje je poslovalo pozitivno prema svim važećim propisima. Načelno, članovi Udruženja postigli su i više nego dovoljno od svojih zadataka u svega godinu dana. Šimić je opravdano zadovoljan, a ima bezrezervnu podršku članova. Svoje aktivnosti nastavljaju već u siječnju slijedeće godine za kad je najavljen novi radni sastanak članova i načelnika.

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakNačelnik Aga novčano nagradio roditelje svoje općine
Sljedeći članakBrzina i alkohol i dalje najveći problem: U Novoj Gradiški zaustavljen vozač s 2.05 promila u krvi