Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda današnje sjednice, pod predsjedanjem Pere Ćosića, s radom je započela 18. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije. Utvrđeno je da su na sjednici nazočna 32 vijećnika, što je dovoljan broj za rad sjednice.

U Sklopu današnje sjednice vijećnik Goran Knežević svoj je mandat stavio u mirovanje, a umijesto njega imenovana je Slavica Nikšić koja je ujedno danas položila i svečanu prisegu za obnašanje vijećnike dužnosti.

Sjednica je započela uobičajenim Aktualnim satom pod kojim su vijećnici postavljali aktualna pitanja iz djelokruga Brodsko-posavske županije; što će Županija poduzeti po pitanju odluke Upravnog vijeća za izbor i imenovanje ravnatelja Doma zdravlja Nova Gradiška, koji su poslovi iz djelokruga Stručne službe Županijske skupštine i župana BPŽ, zašto je župan zakinuo povećanje plaća zaposlenika za 18 dana u mjesecu srpnju kada je u Odluci koju je donio pisalo kako će se povećanje primijeniti od 1. srpnja 2023. godine (Marijić); da li je Županija spremna preuzeti odgovornost za najezdu čagljeva koji ulaze u naselja (Marunica); dokle se stiglo s realizacijom EU projekta “Regionalni tehnološki i inovacijski centar za strojarstvo” za koji je na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske skupštine donesena Odluka o kupnji građevinskog zemljišta u gospodarskoj zoni “Bjeliš” (Katalinić); što je poduzeto i u kojoj je fazi tijek sanacije šteta na području Brodsko-posavske županije uzrokovane olujnim nevremenom u srpnju 2023. godine (Vuković); u kojoj fazi su pregovori s Hrvatskim autocestama vezani uz otvaranje novih izlaza na autocestu na području općine Oriovac, Staro Petrovo Selo i Donjih Andrijevaca te kada se može očekivati sanacija kolničkog traka autoceste na području Brodsko-posavske županije (Balen); što je učinjeno po pitanju prijevoza učenika OŠ “Mato Lovrak” koji žive na području škole na udaljenosti manjoj od propisane za osigurani prijevoz (Ribarić-Marjanović); kako Brodsko-posavska županija stoji po pitanju pojave afričke svinjske kuge, koliki je broj potvrđenih slučaja zaraze, koliki je broj životinja do sada eutanaziran, koje mjere Županija provodi po tom pitanju (Vidaković).

Na pojedina pitanja vijećnika odgovore su davali župan Danijel Marušić i resorni pročelnici, dok će na neka pitanja vijećnicima biti odgovoreno pisanim putem.

U sklopu današnje Sjednice u sklopu prve točke Dnevnog reda nakon Aktualnog sata vijećnici su potvrdili Odluku o imenovanju Suzane Bilić-Vardić na mjesto ravnateljice Spomen galerije Ivana Meštrovića, Vrpolje.

Komentari
Prethodni članakTijekom vikenda evidentirano 14 kaznenih djela
Sljedeći članakProšli tjedan 3 prometne nesreće i 448 prometnih prekršaja