U petak 13. ožujka ove godine održan je po prvi puta župni Križni put Župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci. Na Križnom putu od crkve Svetog Antuna Padovanskog u Smrtiću pa do župne crkve Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima sudjelovalo je oko 90 župljana, pod vodstvom župnika fra Ive Brezovića i njegovih suradnika.

Križni put u duljini od oko 3.150 m, a pod geslom „Isuse, ovo je Tebi za ljubav!“, uistinu je pokazao zajedništvo i ljubav župljana ove župe prema Isusu Kristu, koji je noseći teško drvo križ ulicama Jeruzalema te svojom smrću na križu, ali i uskrsnućem, pokazao da i nošenje naših svakodnevnih životnih križeva ima smisla te da i nas jednoga dana čeka uskrsnuće. U tom razmišljanju neka nam protekne i preostali dio ovogodišnje korizme te svima onima koji čitaju ovaj članak želim sretan i blagoslovljen nadolazeći Uskrs, kao i uskrsne blagdane.

Poštovani i dragi čitatelji, toplo i srdačno vas pozdravljam u Gospodinu te na sve vas, kao i na našu domovinu Hrvatsku, zazivam obilje Božjeg blagoslova.

Lijepo je što postojite!

Autor: Marko Derežanin, orguljaš u crkvama u Dragaliću i Smrtiću

 

Komentari