U Novoj Gradiški je u subotu održan drugi po redu Satjin piknik, posvećen Satji Medvedović, djevojčici koja je prošle godine preminula od leukemije. Ujedno, ova je manifestacija u čast Satji kao i svoj djeci oboljeloj od malignih bolesti.

-” Cilj je podići svijest o malignim bolestima kod djece jer su nažalost učestala u posljednjih godina. Danas sudjeluju Rođendaonica Nova Gradiška, Gradska knjižnica, Društvo naša djeca, Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška, ECKO, Kira art, Plesni studio Marine Mihelčić. Ovaj prekrasan događaj smo zaokružili večernjim koncertom Gradske glazbe Nova Gradiška. Očekivali smo veliki odaziv naših sugrađana, međutim, ovoliki broj malenih i njihovih roditelja nas je ipak ugodno iznenadio. Hvala svima koji su donirali i udruzi Jak kao Jakov,” – rekla je jedna od organizatorica Sara Šefer.

Roditeljima je u prevladavanju svakodnevnih teškoća s kojima se suočavaju u brizi za svoje dijete neophodno osigurati pomoć: omogućiti ravnomjernu dostupnost skrbi i suvremenih postupaka liječenja i, jednako važno, obiteljima pravovremeno pružiti psihološku potporu. Mjesec rujan obilježava se kao mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima u dječjoj dobi. Od malignih bolesti godišnje u prosjeku oboli oko 250 tisuća djece dok u Hrvatskoj brojke variraju na godišnjoj razini između 100 i 150 oboljele djece. Rujan je mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece te je to prilika da se šira zajednica upozna s problemima s kojima se suočavaju oboljela djeca i njihove obitelji, razvije empatija i oboljelima se pruži podrška.

Komentari
Prethodni članakProizvodi s ograničenom cijenom bit će označeni ovim logom
Sljedeći članakRadi „bašču”, naočale joj ne trebaju, 81 joj je godina tek: Paula Bećirević iz Prvče