Danas je u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Rešetarima održan projektni dan na temu ”Dan sigurnijeg interneta” s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe interneta.

Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji Internet počinje s tobom! ovogodišnja je tema međunarodnog Dana sigurnijeg interneta koji se od 2004. godine provodi na šest kontinenata u više od stotinu zemalja, uključujući zemlje Europske Unije i naravno Hrvatsku. Dan sigurnijeg Interneta održava se svake godine početkom veljače s ciljem promoviranja odgovornog korištenja online tehnologija i mobilnih telefona, s posebnim naglaskom na korištenje tih tehnologija među djecom i mladima.

Učenici od 5. do 8. razreda bili su podjeljeni u četiri grupe, svaka grupa za zadatak je dobila obraditi jednu od tema koju su osmislili zajedno s učiteljima. Ponuđene teme bile su: Dobre i loše strane digitalnog doba, Tko sam ja online?, Izrada rječnika i igranje online igara, Zgode i nezgode na internetu. 

Nakon dvosatnih radionica izabrani su predstavnici grupa koji su prezentacijom i plakatima svim zainteresiranima prezentirali što su naučili.

Ravnatelj Tihomir Batalo istaknuo je zašto su odlučili podržati aktivnost poput ove, rekavši:

-”U vrijeme modernih tehnologija i pojave interneta kao svakodnevnog medija u životu mladih, povećao je broj opasnosti koje izravno utječu na razvoj i odrastanje djece i mladih. Stoga, prepoznali smo potrebu da se ovogodišnji školski projektni dan održi baš na tu temu, kako bi pomogli učenicima, te ih dodatno educirali.” 

Nakon što su učenici predmetne nastave odradili svoj dio, sličan program s nešto manje zahtjevnim temama očekivao je i učenike razredne nastave. Teme koje su obrađivali mališani bile su: Upoznavanje s internetom i digitalni trag, Neznanac s druge strane ekrana, Računalna viroza i Multimedijska igra. 

Iz dosadašnje prakse, profesorica Dragana Gorički, potvrdila je kako je ovakav način učenja vrlo interesantan i zabavan, te da ga učenici uistinu dobro prihvaćaju.

-”Djeca su s oduševljenjem dočekala i pozdravila ovu temu koja je uvijek aktualna. Svi u grupi su bili vrlo motivirani i aktivno su sudjelovali, baš iz toga razloga što im je ova tema vrlo bliska.” 

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakLančani sudar 19 vozila, jedna osoba lakše ozlijeđena
Sljedeći članakSutra “50 nijansi slobodniji” u novogradiškom Domu kulture