Mladi glazbenici Nove Gradiške održali su božićni koncert klasične glazbe u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije pod nazivom Hodie Christus natus est!. 

Sudionici koncerta bili su  mladi novogradiški glazbenici, njih pet, koji su  školovanje nastavili u srednjim glazbenim školama i na muzičkim akademijama, te njihovi prijatelji glazbenici iz Zagreba i Požege.

– Ovaj koncert poklonili smo našem gradu za Božić s ciljem promicanja kulture, pokazivanja čime se bavimo odnosno prezentiranja našeg životnog poziva, koliko smo napredovali, i naravno, zajedničkim druženjem uz glazbu. Na programu su sudionici imali prilike vidjeti spoj tradicionalnih pučkih božićnih pjesama i djela klasične glazbe skladatelja Bacha, Handela, Holsta, Ruttera i još mnogih drugih.

Sat vremena svi sudionici događanja imali su prilike uživati u milozvočnim glasovima solo izvedbi, mješovitoga zbora, orgulje, trube, te flaute. 

Organizator Jura Dević je i više nego zadovoljan odazivom, iako je koncert održan tek po prvi put, ali se svakako nada da će se ovakvi koncerti održavati i po nekoliko puta godišnje u Novoj Gradiški. 

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPjevačka skupina Tkanica gostovala u Lukaču na “Koncertu božićnih pjesama”
Sljedeći članakU Slavonskom Brodu filmsko razbojništvo