Bliži se vrijeme Božića, blagdani su pred vratima, vrijeme darivanja, dobrih djela. S plemenitim ciljem pomaganja humanitarni koncert organizirali su članovi Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška za teško oboljelog Marija Žalca iz Starog Petrovog Sela. Ujedno su Gradu na dar za rođendan i Dan župe poklonili dobrotvorni koncert, kojemu su u zajedništvu sa posjetiteljima pomogli u liječenju Marija Žalca. Svoj doprinos humanitarnom koncertu i liječenju Marija dali su domaće pjevačke i folklorne snage, nastupili su Vokalna skupina „Aurora”, Tamburaški sastav „Satir” iz Davora, Muška pjevačka skupina Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković” iz Davora te kulturno umjetnička društva iz Cernika, Dragalića i Vrbja.

Bila je to lijepa večer, ispunjena pjesmom, tamburom, Slavonijom koju toliko volimo i u kojoj smo ipak ostali. Večer je bila ispunjena plemenitošću u vrijeme došašća u kojemu se svi trudimo činiti dobro. 

Prikupljenih 2.100,00 kuna dobrovoljnog priloga ide za daljnje liječenje. Naši sugrađani su i ove godine pokazali veliko srce i dali doprinos kako bi ova hvale vrijedna akcija bila uspješna. Majka Marija Žalac zahvalila je na prilozima i poželjela sretne i u zdravlju proslavljene blagdane. Na kraju koncerta uručene su zahvalnice svim sudionicima, Gradu Novoj Gradiški, POU “MAR”, svim sponzorima.

– “Volio bih da nas je malo više, no drago mi je da smo ovdje jer radimo ispravnu stvar. Hvala svim izvođačima na prekrasnom daru Gradu za rođendan i posjetiteljima velika srca.” – poručio je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.   

Komentari