U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška jučer je održan 6. memorijalni kup “Milenko Vučković”.

Milenko Vučković rođen je 1958. godine, a član DVD Nova Gradiška je od 1974. godine. Svojim radom istakao se kao veliki humanitarac, kolega i prijatelj koji nikada ne bi nekoga ostavio na cjedilu. Položio je sve osposobljavanja koja je mogao proći, a od 2012. prelazi u JVP Nova Gradiška.

Natjecanje je održano u brzom spajanju usisnog voda u dvorani DVD-a Nova Gradiška, u čast preminulom kolegi Milenku Vučkoviću.

Ove godine na memorijalu je sudjelovao rekordan broj Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijele Slavonije, većeg dijela Hrvatske i jedan DVD iz Srbije. Natjecalo se 29 ekipa od čega 8 ženskih i 21 muških. 

Navedeno natjecanje je veoma zanimljivo za vatrogasne ekipe u zimskom periodu jer iste nastoje održati uvježbanost i brzinu za vatrogasna natjecanja koja slijede tijekom godine.

Natjecanje je provedeno u 4 kategorije, u muškoj “B” kategoriji (iznad 30 godina), 1. mjesto zauzelo je DVD Virovitica, 2. je mjesto pripalo je DVD Daruvar, dok se na 3. mjestu smjestilo DVD Budrovci. Pehare, medalje i diplome uručila je zamjenica gradonačelnika i predsjednica DVD Nova Gradiška, Ivana Trupina.

U kategoriji muški “A” (mlađi od 30 godina) 1. mjesto zauzela je ekipa DVD DVD Razljev kojem je ujedno pripao i prijelazni pehar, 2. mjesto pripalo je  DVD Repušnica, dok se na 3. mjesto smjestilo DVD Jarmina.

Prijelazni pehar  uručila je Branka Vučković, kćerka pokojnog Milenka Vučkovića u čiju čast je kup i organiziran, dok je pehare, medalje i diplome uručio Željko Stević, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži BPŽ.

U kategoriji Žene “A” (mlađe od 30) postignut sljedeži poredak: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Deanovac i 3. DVD Budrovci.

Pehare i medalje uručio je Milan Brkljača, zapovjednik DVD-a Nova Gradiška.

U kategoriji žene “B” (starije od 30) prvo mjesto zauzela je ekipa DVD Stari Perkovci.

Pehar i medalje uručio je Antun Tot, predsjednik Vatrogasne zajednice Nove Gradiške i zamjenik predsjednice DVD-a Nova Gradiška. 

Zadovoljna održanim kupom, kao i velikim odazivom bila je i predsjednica DVD-a NG, Ivana Trupina:

-“Ove godine imamo rekordan broj odazvanih DVD-a i natjecatelja. Na ovom turniru bitno je sudjelovati i družiti se, a tako je i bilo, a ujedno održavamo sjećanje našeg pokojnog Milenka Vučkovića.”

Komentari
Prethodni članakBlato i stajski gnoj po cesti stvaraju velike probleme, hoćemo li se ikad civilizirati?!
Sljedeći članakNačelnik Zlatko Aga obišao gradilišta na području Općine