U organizaciji Malonogometnog kluba “NG UNITAS” održan je 31. memorijal “Cvitković – Vukšić”, malonogometni turnir u spomen na hrvatske branitelje, heroje našega grada i  članove spomenutog kluba, Davorina CvitkovićaDomagoja VukšićaPredraga Štrbca, ali i doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića.

Kao i svake godine do sada, točno u 12 sati na novogradiškom Gradskom groblju okupili su se njihovi prijatelji, nogometaši, članovi obitelji, suborci u ratu kako bi položili cvijeće i zapalili svijeće na posljednjim počivalištima svojih prijatelja, te im minutom šutnje odali počast za najveću žrtvu koju su dali u Domovinskom ratu.

-“I sami ne vjerujemo da je to prošlo već toliko godina, 30. memorijal Cvitković-Vukšić. U spomen na prijatelje, na mlade ljude koji su u svom životnom periodu obilježili sportski i društveni život našeg grada i dali ono najvrjednije, položili svoj život u temelje slobodne naše Domovine. Ovo je najduži memorijal s neprekidnim održavanje na spomen na poginule hrvatske branitelje čime se mi ponosimo. Također se ponosimo i činjenicom da je ovo građanska inicijativa koja se upravo zahvaljujući tome i održala ovih 30 godina. U podne ovdje na ulazu u gradsko groblje, tu su svi prijatelji i nitko nije zvan posebno već samo svi znaju kad trebaju doći, a to daje posebnu vrijednost.” – rekao je Milivoj Žakula – Lobo, predsjednik Malonogometnog kluba “NG Unitas”.

-“Trideset i jednu godinu zaredom se nalazimo u ovo vrijeme. Gledamo da to bude subota radi naše djece koja u velikom broju redovito sudjeluju na ovim turnirima. Isto tako i mi se okupimo i podružimo, jer neke ljude ne vidimo i po godinu dana. Radimo ovo u sjećanje na naše prijatelje i sugrađane koji više nisu s nama, koji su položili svoje živote za našu Domovinu i to trebamo cijeniti.” – naveo je gradonačelnik Vinko Grgić

Poslijepodnevni i predvečernji sati tradicionalno su bili rezervirani za sportske sadržaje Memorijala. I ove godine u natjecateljskom dijelu sudjelovale su  najmlađe kategorije nogometaša ne bi li se i najmlađe upoznalo s dugovječnom poviješću ovoga turnira, ali i herojstvom, ne samo Cvitkovića, Vukšića i Štrbca nego i svih hrvatskih branitelja. Sport, poznato je povezuje, ali i uči, jedinstvu, fair play-u, važnosti suradnje, stvara prijateljstva koja traju čitav život, ali i kada se nečiji život ugasi.

U natjecanju za pehare najstarijeg memorijalnog turnira u Hrvatskoj posvećenog braniteljima ove godine sudjelovali su u kategoriji limača i pionira: NK “Sloga” NG, NK “Mladost” Cernik, NK “Batrina” i NK “Budućnost” Rešetari.

U kategoriji limača u polufinalnim susretima Sloga je pobijedila Mladost s 4:0, a Batrina Budućnost s 3:0.

U utakmici za 3. mjesto Budućnost je bila bolja od Mladosti s minimalnih 1:0.

Napeto finale između Batrine i Sloge završilo je 0:0, a nakon boljeg izvođenja šesteraca je turnir osvojila Sloga.

Još jedna kategorija u kojoj je odigran mini-turnir na Memorijalu su – pioniri. Kao i u kategoriji limača, isti klubovi su nastupali i u kategoriji pionira – Sloga, Batrina, Mladost i Budućnost.

U polufinalnim utakmicama novogradiška Sloga je bila bolja od Budućnost iz Rešetara s rezultatom 1:0, a NK Batrina je bila bolja od Mladosti iz Cernika s 2:0.

Mladost iz Cernika je osvojila 3. mjesto s uvjerljivom pobjedom nad Budućnosti od 7:0.

Kao i u slučaju limača, finale između Sloge i Batrine je bilo izrazito napeto te je konačni rezultat bio 0:0. Batrina je bila bolja u izvođenjima šesteraca i zasluženo je osvojila 31. Memorijal “Cvitković-Vukšić”.

Komentari
Prethodni članakGradit će se novi KBC vrijedan 715 milijuna eura
Sljedeći članakSRETNA VAM NOVA GODINA