Općina Cernik jučer je bila domaćin još jednom u nizu radnih sastanaka vezenim uz veliki projekt “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Nova Gradiška”. Ovom prilikom ponovno su se na jednom mjestu okupili svi sudionici u stvaranju i provedbi jednog od najvećih projekata novogradiškog kraja i šire, kako bi jedni drugima iznijeli svoja mišljenja glede projekta, te isto prezentirali predstavnicima lokalnih medija. 

Prisjetimo se kako je ukupna vrijednost projekta je 178.961.846 kuna, od čega sufinanciranje od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda iznosi 100.616.132 kune. Projekt se provodi u na području Aglomeracije Nova Gradiška na kojem će se izgraditi nova kanalizacijska mreža, novi vodovod, te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Nositelj projekta je Vodovod zapadna Slavonija d.o.o., a  provodi se u suradnji s partnerima: Gradom Nova Gradiška, Općinom Rešetari i Općinom Cernik. 

Osnovni cilj projekta je zaštita okoliša uz poštivanje načela održivog razvoja uz usmjerenost na poboljšanje sustava javne odvodnje, smanjenje gubitka u sustavu javne vodoopskrbe i rješavanje pročišćavanja otpadnih voda,a svrha istog je poboljšanje vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Nova Gradiška. 

U cilju što skorijeg ispunjavanja svrhe projekta na radnom sastanku  član uprave Vodovoda zapadna Slavonija d.o.o. Davor Rukavina i voditelj projekta Ivan Kožoman kroz prezentaciju su prikazali provedene faze projekta. Oko 80% projekta već je realizirano, nedostaje još završiti infrastrukturu, odraditi postupak javne nabave i izgraditi uređaje za pročišćavanje otpadnih voda, te izgraditi pripremen za kućne priključke na vodovod svim zainteresiranim građanima Nove Gradiške i žiteljima općina Cernik i Rešetari kako bi razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Nova Gradiška bio upotpunjen.

Naglasak na ovom radnom sastanku stavljen je na zajedničku suradnju i zdravu internu komunikaciju koju je pohvalio  zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. Naime, od samog početka planiranja projekta snage su udružili gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, načelnici općina Cernik i Rešetari, Vitomir Žakić i Zlatko Aga, nekadašnja tvrtka Slavča d.o.o, sada Vodovod zapadna Slavonija d.o.o, te eksterne tvrtke zaslužne za provedbu radova na aglomeraciji. Bez obzira na različite političke afinitete i aspekte, ambiciozni lideri grada, općina i tvrtki, svoja znanja i sposobnosti usmjerili su u stvaranje iznimno vrijednog projekta namijenjenog za opće dobro stanovnika na području bivše općine Nova Gradiška. 

Osim rezimiranja prethodnih koraka i dosadašnjih ostvarenja u sklopu projekta “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Nova Gradiška”, utvrđeni su i sljedeći koraci u koje se trebaju uključiti i građani Nove Gradiške, Cernika i Rešetara. Izvođači radova obavit će svoj dio po pitanju završetka radova na infrastrukturi, no u jednom dijelu im je potrebno i odobrenje građana, odnosno svi voljni priključivanja na Vodovod zapadna Slavonija trebaju se javiti spomenutoj tvrtki do 30.travnja kako bi ostvarili svoje pravo na besplatnu pripremu za priključak. 

Po završetku projekta bit će osigurana opskrba pitkom vodom za sve, ponosno su izjavili svi nazočni na radnom sastanku.

no images were found

Komentari
Prethodni članakDelegacija Općine Rešetari susrela se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović
Sljedeći članakTeška prometna nesreća kod Brodskog Stupnika: Prevrnulo se teretno vozilo, nastradao vozač