Dugo najavljivani open air festival, najveće glazbeno događanje na ovim prostorima, 27. Novogradiško glazbeno ljeto koje je ucrtalo Novu Gradišku kao obveznu turističku destinaciju u kolovozu zbog koje se „tempiraju” godišnji odmori, krenulo je sinoć „punom parom”.

Sve je krenulo koncertom sastava „Westsiders”, mladih rockera koji su pokazali zavidan talent i umjeće te zagrijali publiku dobrim, žustrim ritmovima. Inače, Westsidersi su vrlo mladi (12-14 godina), dolaze iz Zagreba. Roditelji su ih formirali u bend, što se pokazalo kao odličan potez jer ovi mladi rokeri svojim obradama stranih i domaćih hitova oduševljavaju publiku gdje god zasviraju. Članovi benda su: Niko Ivanović, Gregor Pani, Nikola Budimir, Toni Milun.

Nakon njih pozornicu su zauzeli dobro poznati Kojoti, iza kojih je, uz poneke duže i kraće pauze 30-ak godina svirki i dobrog rock and rolla. Gradom su tako zaorile dobro znane uspješnice ovog sastava poput “Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Halucinacija”, “Izgubljen u svemiru”, “Zajaši zmaja” i “Trese, lupa, udara” i druge. “Drago nam je što smo u Novoj Gradiški, po prvi put. Ovo je jedna sjajna manifestacija, svjetska produkcija.” – pohvalio je na tiskovnoj konferenciji Alen Marin iz Kojota.

Mnogima omiljeni bend Pips, Chips & Videoclips koji je nedavno obilježio trideset godina svoga rada nastavio je zagrijavati atmosferu hitovima poput “Ljeto 85”, “Poštar lakog sna”, “Malena”, “Na putu prema dole” i brojnih drugih u kojima su jednako “guštale” i starije i mlađe generacije.

Goran Bare i Majke u dobroj rokerskoj maniri podsjetili su publiku na neke od svojih najvećih hitova poput “Put ka sreći”, “Teške boje” i drugih.

A za kraj večeri – Vojko V. U ozračju sjajne atmosfere mogli su se čuti brojni hitovi iz njegova opusa. Dokaz da je koncert bio odrađen odlično bila je raspjevana i rasplesana publika, a kasniji termin nije bio nikakva prepreka uigranom dvojcu koji su oduševljavali sve posjetitelje do daleko iza ponoći.

Hitovi su se redali tijekom jučerašnje večeri, a svi izvođači i ovoga puta publiku “digli na noge”. Teško je procijeniti koliko se ljudi okupilo na središnjem gradskom trgu, Gradskom parku i okolici, ali je činjenica da je prostor Gradskog trga bio popunjen do posljednjeg mjesta i da su brojni posjetitelji uživali.

Odlična je ovo prilika i manifestacija i za naše obrtnike, OPG-ovce, izlagače da uzmu zamah i svojevrsnu financijsku injekciju za svoj trud i rad.

Druga večer NG Ljeta, tradicionalno će započeti u tamburaškom izdanju nastupima TS TKANICA i TS SATIR, nakon kojih će sve posjetitelje zabavljati najprije MATE BULIĆ, a nakon njega i HARIS DŽINOVIĆ.

Uživajte i dođite, ulaz na sva događanja je besplatan, parking mjesta ima dovoljno.

Komentari
Prethodni članakPorastao broj domaćih turista: Najviše noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Umagu te Splitu
Sljedeći članakUz koncerte i brojne popratne aktivnosti NG Ljeta