Prošli vikend organizirani posjet na polufinale lige prvaka u Zagreb, na meč DR ČASL – BERLIN je više nego uspio. Iako je povratak bio oko pola sata iza ponoći, svi koji su išli su puni dojmova. Cijeli događaj je uveličalo i to što je STK “Strmac”  u napetom meču ostvario pobjedu i osigurao finale liga prvaka. Domaćini su bili više nego oduševljeni gostima iz Nove Gradiške tako da samo dobili poziv i za finalnu utakmicu.

Prošli vikend su aktivni bili najmlađi kadeti i klinci , na prvenstvu regiju u Slavonskom Brodu. Ivana Stanić drugoplasirana u kategoriji klinceza. Šteta za poraz u finalu jer je izgubila od Sare Lanusović iz Graničara Slavonski Brod koju je u zadnjem susretu na turniru prije ovoga pobjedila. Ivana je imala težak put do finala jer je morala pobijediti prve dvije nositeljice, i možda je i umor razlog poraza u finalu.

Kategorija klinci, opet prva tri mjesta dečki iz Strmca. Niko Matić (6 uzastopni trijumf na turnirima), Luka Galik drugi, Marko Krilj treći.

Kategorija najmlađe kadetkinje Ivana Stanić je uspjela obraniti 4 mjesto na regionalnoj rang listi, i tako se kvalificirati na državni prvenstvo među 32-ije najbolje igračice u Hrvatskoj.

Kategorija najmlađi kadeti. Nadan Capan treći nakon 4 pobjede i poraza u polufinalu, ali taj plasman je Nadanu donio plasman na državno prvenstvo jer uspio se popeti sa 5 na 4 mjesto regionalne liste i također kvalificirati na državno prvenstvo među 32 najbolja mlada igrača Hrvatske.

Marko Kruljac je ispao u grupi nakon 2 poraza, ali je u utješnom ždrijebu uspio do i do prvog mjesta.
Sve u svemu dvoje takmičara na prvenstvu RH je veliki uspjeh za klub.

U nedjelju 31.03.2019 seniorska ekipa u sastavu Dražen Stanić, Domagoj Pereković i Enio Funes je odigrala 19 i 20 kolo druge hrvatske lige u Sisku. Protivnici su bili Sisak i Siscia. Strmac je pobijedio Sisciu sa 4:1, a Sisak sa 4:2. Po završetku drugog meča dolazi vijest iz Brestovca da je istoimena ekipa Brestovca pobjedila sa 4:1 dosad prvoplasirani Bjelovar. Sa tim rezultatom Strmac ostaje usamljen na prvom mjestu sa 17 pobjeda i 2 poraza.

U zadnjem kolu za 14 dana očekujemo na domaćem terenu ekipu FLIP-a iz Slavonskog Broda i Strmac pobjedom zadržava prvo mjesto i plasman u kvalifikacije za prvu hrvatsku ligu. Strmac ima najboljeg pojedinca Dražena Stanića sa samo jednim porazom kroz cijelu sezonu, ima najbolji par Dražen Stanić i Domagoj Pereković i ima najmlađeg igrača sa pobjedom Enia Funesa.

U subotu 30.03.2019 Nadan Capan i Marko Kruljac su sudjelovali na prvenstvu regiju za mlađe kadete u Virovitici. Ovaj put je Marko odigrao fenomenalan turnir i sa 4 pobjede i 2 poraza zauzeo treće mjesto. Nadan je sa 2 pobjede i 2 poraza zauzeo 5 mjesto. Igrali su u konkurenciji igrača koji su dvije godine stariji.

U idućem tjednu igraju se kvalifikacije za prvenstvo Hrvatske u kadetskoj konkurenciji. Naša tri natjecatelja idu na natjecanje u Bjelovar. Seniori sljedeći vikend miruju.

Foto/Izvješće: Branko Tomek

Komentari
Prethodni članakMlade novinarske novogradiške snage: Intervju Ane Meglajec s Novogradiščaninom, hrvatskim opernim pjevačem Matejom Predojevićem Petrićem
Sljedeći članakVišenamjenska Općinska vijećnica poprimila izgled u skladu s 21. stoljećem