Učenici i djelatnici OŠ Mato Lovrak Dan škole obilježili su na poseban način, edukativnom školskom glazbenom predstavom “Novi prijatelj” koja je rezultat njihova cijelogodišnjeg predanog rada kao i zajedničkog, istoimenog projekta izvannastavnih aktivnosti u školi kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kroz ovakve projekte tijekom cijele godine učenici sudjeluju u brojnim multidisciplinarnim programima, istraživačkim projektima, stječu nova znanja i vještine, te uče na kreativne načine. Uz razne edukacije djece i učitelja, ovim projektom, OŠ Mato Lovrak omogućena je i nabava instrumenata za školski bend, rekvizita i ostalog potrebnog za stvaranje kreativnog okruženja za učenje kroz glazbene i dramske radionice. Krajnji cilj projekta upravo je ova glazbena predstava.

Potaknuti uspjehom prošlogodišnje glazbene predstave „Zaljubljen do ušiju“, koja je nastala prema istoimenom romanu književnika Mire Gavrana, ove su godine odlučili na sličan način progovoriti o jedno važnoj i aktualnoj temi među mladima – vršnjačkoom nasilju i odnosima u suvremeno doba, posebno onima na društvenim mrežama. Na izradi scenarija sudjelovale su nastavnice Hrvatskog jezika u OŠ Mato Lovrak Natalija Golovrški, Irena Rakonić, te Bernardica Domorad, Nastavnik glazbene kulture Dragan Starivlah koji je aranžirao i prilagodio glazbu, knjižničar Vedran Šperanda, a realizaciji projekta pridružili su se i svi drugi učitelji i nastavnici zajedno s učenicima koji su pomogli da ova predstava ugleda svijetlo dana. “Željeli smo smo da ovo bude prilika da i u tom smislu dodatno educiramo svoje učenike. Imali smo u školi glazbene, dramske radionice, preventivne aktivnosti sigurnosti na internetu, razgovore sa školskom psihologinjom te razne načine mladima govorili upravo o ovim temama.” – rekla je Natalija Golovrški, nastavnica Hrvatskog jezika u OŠ Mato Lovrak.

Predstava “Novi prijatelj” ujedinila je talente i kreativnost učenika kroz glumu, pjevanje i ples, čime su oduševili brojnu publiku. Kroz dinamičan i emotivan prikaz, djeca su prenijela važnu poruku o prijateljstvu, zajedništvu i razumijevanju različitosti. Okupila je pedesetak učenika i djelatnika škole, a pripremali su se, kažu, gotovo cijele godine, najprije na radu na scenariju, rekvizitima, aranžmanima popularnih rock skladbi, a onda i samoj izvedbi.

U punoj dvorani Doma kulture, brojni roditelji, učitelji i gosti velikim su pljeskom i s oduševljenjem podržali mlade glumce i glazbenike te pohvalili njihove nastupe. Poticaj je to svakako i učenicima i djelatnicima škole da s ovakvim aktivnostima nastave i u budućnosti.

Čestitke svima!

Komentari
Prethodni članakGradsko izborno povjerenstvo Grada Nova Gradiška: Obavijest biračima o promjeni biračkog mjesta
Sljedeći članakMORH raspisao natječaj za prijam kandidata za časnike/časnice Hrvatske vojske