Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) na sjednici održanoj 8. veljače 2019. donijelo je Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2019. te za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. Odluka će biti objavljena u Narodnim novinama i na internetskoj stranici HERA-e. piše net.hr.

Prema Odluci, krajnja cijena plina za kupce iz kategorije kućanstvo od 1. travnja 2019. bit će viša u odnosu na važeću cijenu, i to prosječno za 6,9%. Razlog tome je porast veleprodajne komponente krajnje cijene plina, odnosno referentne cijene, za 9,7%., stoji u odluci, HERA-e. Čitavu odluku možete pregledati na njihovim stranicama u PDF-u.

Iz gornjih podataka je vidljivo da korisnici u Osijeku plaćaju veće troškove distribucije plina za 45% od korisnika u Slavonskom Brodu, u Novoj Gradiški korisnici plaćaju veće troškove za 184%, dok u Rijeci plaćaju veće troškove za 260%. Gore navedene cijene su bez PDV-a. 

Iz gornje tablice vidljivo je da korisnici u Slavonskom Brodu, u odnosu na Osijek i Zagreb, plaćaju nižu krajnju cijenu opskrbe plinom za pet posto, dok recimo građani u Novoj Gradiški i Rijeci plaćaju skuplji plin od Brođana za čak 21% odnosno 30%.Gore navedene cijene su bez PDV-a.

Izvor: SBPlus

Foto: Ilustracija 

 

 

Komentari
Prethodni članakGradsko društvo Crvenog križa od sutra dijeli pakete humanitarne pomoći
Sljedeći članakHSS-ovci poručili: Nećemo popustiti pokušajima destabilizacije, radimo i dalje za korist svih građana