Gradonačelnik Željko Bigović sa svojim zamjenicima obišao je društveni dom u Novoj Gradiški, nakon što se proteklih tjedana intenzivno radilo na rekonstrukciji i obnovi doma.

Konačno, nakon višegodišnjeg zapostavljanja, ovaj dom ima sve uvjete za normalno provođenje nastave tjelesnog odgoja, bez ikakve bojazni za sigurnost djece. Inače, nastavu tjelesnog odgoja u tom domu imaju polaznici novogradiške Gimnazije.

“Nemam ni jedne druge riječi osim prekrasno. Ovo je jednostavno prekrasno i prelijepo uređeno, jedna sasvim druga slika. Sve one zahtjeve koje su naši nastavnici postavili kao potrebu da se nastava odvija normalno, sigurno su ispunjeni. I djeca su zadovoljna i drago mi je da se nakon dugo godina možemo osjećati onako kako treba”, rekla je ravnateljica novogradiške Gimnazije prof. Nada Peleh-Serenčeš.

Oko 150 000 kuna Grad je do sada iz proračuna namijenio za rekonstrukciju doma, iako se još ne zna konačni račun zbog dodatnih radova. 

“Nadam se da su sad zadovoljni svi korisnici doma. Istočna strana krovišta je curila. U svlačionicama i kupionicama su bile kante za skupljanje vode, a parket je bio potpuno istrunuo. Donijeli smo odluku da pod hitno moramo poduzeti aktivnosti kako bi društveni dom sanirali i doveli na fuknciju koju on treba zadovoljiti. Mislim da smo poduzeli sve što smo trebali i da je nakon dugo godina +ovaj dom doveden u jedno lijepo stanje”, istaknuo je gradonačelnik Željko Bigović. 

I učenici Gimnazije bili su vidno zadovoljni i sretni što konačno mogu pohađadi nastavu tjelesnog odgoja u normalnim uvjetima. 

“Odlično je. Već kad smo u svlačionicu ušli odmah smo bili sretni. Nema toliko puno promjena, ali čim smo vidjeli novi parket umjesto starog puno je bolji osjećaj. Prije je zimi bilo pogotovo teško, kao prvo bude snijega i leda, prokišnjavao je strop i sve je curilo na parket koji je bio mokar. Stvarno je bilo teško”, kaže jedna učenica.

“Meni je isto sad super. Prije je bilo užasno, nije čak bilo ni iscrtanih linija i nismo mogli ništa raditi. Pod se izdizao, bilo je užasno, a sada je sto puta bolje kao i svlačionice”, kaže još jedna učenica Gimnazije.

Autor: Nikola Knežević

 

Komentari
Prethodni članakSestra i brat Hodak uspješni na 20. Memorijalnom karate kupu
Sljedeći članak“Slikarstvo je tišina uma i glazba oka.”