Jutros je započeo novi ciklus prosvjeda djelatnika osnovnih i srednjih škola Lijepe Naše. Dosad neisprobani, cirkularni način štrajkanja po županijama, nadaju se sindikati, urodit će plodom i pritisnuti Vladu neka ponovno sjedne za stol s nezadovoljnim prosvjetarima.

Danas se štrajkalo u školama čak pet županija – Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Svakoga dana točno u podne pa sve do završetka štrajka nastavnika, piše portal srednja.hr, Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama (NSZSŠH) objavljivat će u kojim će se županijama štrajkati narednog dana.

Na upravo održanoj konferenciji za medije najavljeno je kako će se u utorak štrajkati u Osječko-baranjskoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Nakon što je prošlog tjedna procurio raspored prvog ciklusa cirkularnog štrajka, prema kojemu je Brodsko-posavska županija na red za štrajk trebala doći sutra, održano je obećanje sindikata i raspored je ponovno ‘ispremetan’.

Neslužbeno doznajemo kako je Brodsko-posavska županija ‘prebačena’ na srijedu. U svakom slučaju, sutra će u podne biti potvrđena ili opovrgnuta ta informacija. U utorak će, dakle, osnovne i srednje škole u Novoj Gradiški raditi normalno.

Izvor: SBplus
Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakIn memoriam Toše Proeski: Danas kreće Memorijalni maraton Nova Gradiška – Kruševo
Sljedeći članakKarate klub “Nova Gradiška” nastavlja s dobrim rezultatima