U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je dva vrlo važna javna poziva koji će biti otvoreni u periodu od 17. svibnja do 15. lipnja 2021. godine.

Radi se o Javnom pozivu za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2021. godini te Javnom pozivu za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2021. godini.

Za potporu za poticanje zapošljavanja mogu se kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i druge pravne osobe u stopostotnom privatnom vlasništvu s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli su s radom najkasnije u siječnju 2020. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja).

Potporu za poticanje zapošljavanja moguće je dobiti za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, nezaposlenu djecu smrtno stradalih ili nestalih branitelja te nezaposlenu djecu dragovoljaca i ratnih vojnih invalida s trajno utvrđenim statusom.

Novčana potpora iznosi 50 tisuća kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, a moguće ju je ostvariti za zapošljavanje jedne do najviše tri osobe iz ciljne skupine, pri čemu ukupno isplaćen iznos potpore ne može prelaziti 150 tisuća kuna.

Više o Javnom pozivu za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2021. godini, moguće je pročitati OVDJE. Mogu to učiniti braniteljske zadruge koje su bile korisnice mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i one braniteljske zadruge koje nisu koristile ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2020. godine, prenosi Sbplus.

Komentari
Prethodni članakUčenik Leon Turkalj sudjelovao na 11. hrvatskom natjecanju za harmoniku
Sljedeći članakU općini Rešetari idu dalje: Uređuju se javne površine i lokalni putevi