Članovi novogradiške podružnice Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović protekle su subote u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara obilježili Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Tradicionalna je ovo akcija koju članovi ove agilne udruge u našem gradu provode već šesnaestu godinu zaredom:

– Drago nam je da smo i ove godine obilježili ovaj datum, naravno, zadovoljni smo odazivom naših sugrađana i hvala im što su i ove godine podržali naš rad. Ove su nam se godine kao partneri u projektu pridružili i predstavnici tvrtke Meddox i hvala im na tome. U akciji su nam pomogli studenti dislociranog preddiplomskog sveučiličnog studija Sestrinstva u Novoj Gradiški Nikolina Knežević i Andrija Filipović koji su promovirali aplikaciju Meddox. Radi se o aplikaciji koja se bavi pohranom i organizacijom zdravstvene dokumentacije gdje možemo putem kamere učitati svu dokumentaciju i samim time ne moramo nositi papire sa sobom, nego se sve nalazi u našim pametnim telefonima te je uvijek dostupno. U subotu tijekom preuzimanja aplikacije i uzimanja mimoza putem app-a tvrtka Meddox darovala je oboljelima od raka po jedan euro za svakog novog korisnika – ističe Tereza Grgić, predsjednica Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović Nova Gradiška.

Meddox partner 16. Dana mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice

Dan mimoza po prvi put mogli ste podržati sa svog telefona, s virtualnim mimozama kroz Meddox aplikaciju

Meddox, domaća besplatna aplikacija koja brine o vašem zdravlju, je na sam Dan mimoza, 21. siječnja u 10 sati, svim korisnicima koji do tada skinu Meddox omogućila preuzimanje po jedne virtualne mimoze. Za svakog korisnika koji preuzme digitalnu mimozu, Meddox je uplatitio po 1 euro donacije Hrvatskoj ligi protiv raka

– S ciljem povećanja svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka vrata maternice ove se godine obilježava 16. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, a veliki iskorak ove godine predstavlja mogućnost digitalne podrške akciji, kroz podjelu virtualnih mimoza u domaćoj aplikaciji Meddox.

 

Hrvatska liga protiv raka tradicionalno obilježava Dan mimoza fizičkim prisustvom u većim gradovima diljem Hrvatske, no kako bi dodatno povećali vidljivost akcije i sudjelovanje građana u partnerstvu s aplikacijom Meddox, otvorena je mogućnost podrške akciji svih preko 11.000 korisnika Meddox aplikacije. Za svakog korisnika koji je preuzeo digitalnu mimozu, Meddox je donirao 1 euro Hrvatskoj ligi protiv raka.

 

“Brojke o ženama oboljelima od raka vrata maternice iz godine u godinu nas upućuju i iznova pokazuju koliko je važno voditi brigu o intimnom zdravlju te vršiti redovite ginekološke preglede. U Meddoxu smo ponosni što možemo dati svoj doprinos borbi protiv ove bolesti od koje je u posljednjih deset godina oboljelo gotovo 3.200 žena diljem Hrvatske. Naša aplikacija koja kroz pohranu kompletne zdravstvene dokumentacije, ali i dodatnim funkcionalnostima potiče brigu o zdravlju, u potpunosti je besplatna.  Skidajući aplikaciju Meddox građani su mogli podržati ovu akciju, gdje god bili, a istovremeno napraviti nešto dobro i za svoje osobno i zdravlje svoje obitelji”, dodaje Maja Bogović, suosnivačica i članica Uprave Meddoxa.

 

Meddox je kao svojeg partnera za zdravlje odabralo već preko 11 tisuća aktivnih korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju koja omogućuje jednostavnu, brzu i sigurnu digitalnu pohranu nalaza i medicinske dokumentacije. Među njima su i brojni onkološki pacijenti, oni u procesu liječenja prikupe značajnu količinu medicinske dokumentacije koji se uz Meddox sistematiziraju i digitaliziraju kako bi ih uvijek imali nadomak ruke.

“Veliko nam je zadovoljstvo što ove godine uz Meddox imamo priliku omogućiti baš svima da sudjeluju u Danu mimoza, bez da nužno moraju doći do naših štandova u Zagrebu i drugim gradovima, a da ipak daju aktivan doprinos borbi protiv raka vrata maternice. Edukacija žena o potrebi redovne brige za zdravlje je ključna u borbi s ovom bolešću., istaknuo je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

 

Rak vrata maternice je u 2020. godini bio treće sijelo raka kod žena u dobi od 30 do 39 godina, a u 99,7 posto slučajeva uzrokuje ga infekcija HPV-om (humanim papiloma virusom). Prošle su godine od ove bolesti umrle 122 žene, dok je u Hrvatskoj od od 2015. godine svim djevojčicama i dječacima osmog razreda osnovne škole omogućeno besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv HPV-a koje se organizirano provodi u nadležnim školskim ambulantama.

Javnozdravstvena akcija se održava u nizu gradova diljem Hrvatske, a najveći broj onih koji će dati podršku očekuje se u Zagrebu, na Cvjetnom trgu u 10 sati. Svi koji do tog trenutka preuzmu Meddox aplikaciju moći će preuzeti virtualnu mimozu i dati aktivnu podršku akciji.

 O Meddoxu

Meddox je besplatna domaća aplikacija koja korisnicima omogućuje digitalnu pohranu cjelokupne zdravstvene dokumentacije, a sada je već koristi više od 11.000 aktivnih korisnika. Zdravstvenu dokumentaciju u Meddox je moguće pohraniti fotografiranjem tiskanog nalaza ili učitavanjem svoje zdravstvene dokumentacije ranije pohranjene na pametnom telefonu ili na e-mailu. Osim pohrane zdravstvene dokumentacije, korisnicima su u aplikaciji dostupni i rječnici za 13 najčešćih kroničnih nezaraznih bolesti kako bi mogli bolje razumjeti svoju bolest, a čime Meddox nastoji dodatno poticati zdravstvenu pismenost.

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti ovdje

 

 

 

Komentari
Prethodni članakTkanica predstavila video spot za novi singl ČOVJEK OD MERAKA
Sljedeći članakGrad Nova Gradiška i ove godine nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata