S više prigodnih sadržaja žitelji Brodsko posavske županije obilježili su 29 godina od ustrojavanja ove jedinice regionalne uprave i samouprave. Svečanost je počela u ranim jutarnjim satima svetom misom u crkvi Gospe od brze pomoći u Slavonskom Brodu, a potom su položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu i kod središnjeg Spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški.

Prigodnim riječima, okupljenima se obratio privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović:

-“29 godina Brodsko-posavske županije, 29 godina želja, briga i nastojanja da našu županiju doista izgradimo kao sredinu u kojoj je život čovjeka doista vrijedan ovog vremena. U ovakvim prigodama prilika je, u najmanju ruku zahvaliti palim braniteljima, kao i onim živima koji se za suverenu i voljenu državu nisu libili dati svoje živote i dijelove svoga tijela.”

Naveo je Željko Burazović i da je među dobitnicima županijskih priznanja, između ostalih, i tvrtka IMPAL-u d.o.o. iz Nove Gradiške koja je dobila plaketu Brodsko-posavske županije za iznimno uspješno poslovanje i postignute financijske rezultate u proizvodnji gotovih proizvoda od metala, ostvarene pozitivne  izvozne rezultate i očuvanje postignute zaposlenosti.

Dobitnik županijskog priznanja je i tvrtka POLJO-DAVOR d.o.o. iz Davora za iznimno poslovanje u stočarskoj proizvodnji vođenju farme, te za kontinuirana ulaganja u proizvodnju i preradu mesa i mesnih proizvoda te dostignutu razinu kvalitete svojih proizvoda u cijelosti proizvedenih na vlastitom gospodarstvu.

Nagrađen je i Slavko Sremac iz Nove Gradiške, za iznimno zalaganje u organizaciji i osmišljanju sajmova i drugih gospodarskih manifestacija te društvenih događanja putem koji je, uz gospodarsku, promovirana i turistička ponuda Brodsko-posavske županije, za što mu je dodijeljena Kovanica od zlata.

Komentari
Prethodni članakIndustrijsko obrtnička škola u petak organizira niz Steam radionica
Sljedeći članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..