S više prigodnih sadržaja žitelji Općine Vrbje danas će proslaviti Dan općine i blagdan svetog Roka.

U 9,45 bit će položeni vijenci i odano dužno štovanje poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine, u 10,00 sati u župnoj crkvi u Vrbju bit će služena sveta misa, a nakon toga uslijedit će zajedničko druženje gostiju i domaćina.

U 17,00 sati kreće povorka konjskih zaprega, a u 18,45 bit će proglašene i najljepše. U 19,00 sati na središnjem trgu u Vrbju održat će se tradicionalna veler folklora “Rokovo” na kojoj će, uz domaćine, članove Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” nastupiti i nekoliko gostujućih društava KUD „Tamburica” Vinkovci, „Tančec” Rugvica, Klapa „Ogrc” Novska te KUD „Luka Ilić Oriovčanin” iz Oriovca.

Manifestacija je to koja svake godine, već tradicionalno, okupi veliki broj posjetitelja, a u bogatom folklornom programu do sada se predstavilo niz kulturno umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske. Već tradicionalno, po završetku smotre folklora organizira se pučka fešta. Kako doznajemo od domaćina i organizatora, peče se vol na ražnju, bit će tu i niz ostalih gastro delicija, a bit će upriličen i bogat zabavni program uz Tamburaški sastav „Legato”.

Komentari
Prethodni članakU novogradiškom parku otvoren 5. po redu BOŠNJAK CRAFTiNG
Sljedeći članak„Društvo jednakih mogućnosti“ – upoznajte komunikacijsku posrednicu II Doricu