Od 01. do 05. svibnja brojnim sadržajima obilježava se dan Općine Rešetari. U 10 sati program obilježavanja je započeo obilaskom projekata u izgradnji na području Općine, položeni su vijenci pred spomen obilježje poginulim braniteljima, a nakon toga otvorena je likovna izložba Dubravka Naumova pod nazivom „Infinitiv“.

Tijekom jutrošnjeg obilaska projekata u izgradnji u Gunjavcima je puštena voda. – U razgovorima sa Hrvatskim vodama uspjeli smo u tome da se iznađu sredstva za završetak vodospremnika te da naselja koja su prošlih godina bila teško pogođena sušom – Drežnik, Bukovica te dio Rešetara, Ulica  braće Radića, Petra Krešimira i Kožarska ulica – dobiju vodu. Čvrsto se nadam da će najkasnije do početka jeseni sva naselja Općine Rešetari biti pokrivena vodovodnom mrežom, kazao je uoči početka svečane akademije u povodu Dana Općine načelnik Zlatko Aga.

 

Osim vodoopskrbe, u pripremi je i projekt vodoodvodnje. – Završili smo projektnu dokumentaciju za gradnju kanalizacije za 6 naselja; kandidirali smo projekt prečistača za područje Nove Gradiške, Cernika i Rešetara i izborili se za sredstva – naselja Adžamovci, Gunjavci,Drežnik, Brđani, Zapolje i Bukovica imat će izgrađenu kanalizaciju 2014. – 2015.g. čime će biti kompletiran sustav vodoodvodnje na području općine, kaže Zlatko Aga. 

 

Jedan od najvećih investitora na području Rešetara su i Hrvatske vode. Direktor VGO donja i srednja Sava Milan Mateša zadovoljan je  suradnjom s Općinom.  – I ranijih godina kao i ove godine odrađeno je dosta velikih projekata. Rebalansom su osigurana sredstva za dovršetak vodoopskrbe (1,8 milijuna kuna) i vodoodvodnje. Moram spomenuti i jednu dobru vijest – projekt prečistača u kojemu zajedno sudjeluju Nova Gradiška, Cernik i Rešetari koji je “težak” 13 milijuna eura, kaže Mateša. Izaslanik Ministarstva regionalnog razvoja Pavo Šašlin iz uprave za lokalnu i regionalnu infrastrukturu također je istaknuo odličnu suradnju sa općinom u kojoj i sada sudjeluje u grasdnji  dvorane. 

 

Na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja Općine Rešetari dodijeljena su priznanja općine. Akademiji je bio nazočan veliki broj gostiju među kojima i načelnici općina Metlika (Slovenija), Pirovac i Kanfanar, načelnici susjednih općina,  predstavnici Hrvatskih voda, Ministarstva regionalnog razvoja, predstavnici javnih institucija, političkih stranaka, civilnih udruga i građana općine. 

 

Grb Općine Rešetari ove je godine dobio Ivo Štivičić za doprinos na području književnosti i dramaturgije u očuvanju kulture i povijesne baštine, te prof. Ivan Slišurić za doprinos na području književnosti i sudjelovanje u kulturnom radu na području općine. Plakete Općine dobili su Stjepan Akmačić, Željko Beligoj, Mirko Kovačević, Andrija Jakić, Nogometni klub Mladost iz Brđana te NK Polet iz Adžamovaca.

 
Obilježavanje dana Općine se nastavlja i u subotu kada će biti održano sedmo Rešetaračko proljeće te kulturna manifestacija Slavonac sam, time se ponosim.

Autor: Saša Radivojević, Foto: V.T., S.R

Komentari
Prethodni članakKampanja nije niti počela, a već ima prigovora prema izbornim povjerenstvima
Sljedeći članakRezultati županijskog natjecanja “Sigurno u prometu”