Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uzet će obzir novonastalu situaciju kod poštovanja rokova za dostavu odgovora na zatražene dopune, ispravke i obrazloženja od strane korisnika.

Temeljem predloženih mjera Ministarstva poljoprivrede za pomoć sektoru s ciljem ublažavanja negativnog utjecaja koronavirusa na poslovanje poljoprivrednika, ribara i drvno-prerađivačkog sektora, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, obavještava korisnike mjera Programa ruralnog razvoja RH kako će omogućiti odgodu rokova preuzetih ugovorom o financiranju za 90 dana. 

Produljenje rokova odnosi se na:

  • Rok za podnošenje drugog dijela zahtjeva za potporu
  • Rok za dostavu dokumentacije o provedenom postupku nabave
  • Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu predujma
  • Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu, odnosno rok za provedbu aktivnosti

“Također napominjemo kako će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uzeti u obzir novonastalu situaciju kod poštovanja rokova za dostavu odgovora na zatražene dopune, ispravke i obrazloženja od strane korisnika”, naglašavaju iz APPRRR-a. 

Ujedno je odobrena odgoda rokova preuzetih odlukama o odobrenju za 90 dana i za korisnike mjera Nacionalnog programa pomoći sektoru vina

Podsjećamo, produžen je rok za podnošenje zahtjeva za potporu za operaciju 5.2.1., ali i za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu. 

Iz Agencije podsjećaju i da u skladu s odlukom o organizaciji rada tijela državne uprave za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, neće neposredno raditi sa strankama, osim ako je to nužno zbog specifičnog djelokruga pojedinih tijela.

Kako u skladu s odlukom nisu u mogućnosti osigurati razmak između sudionika sastanaka od 1,5 do 2 metra, spriječeni su održati sastanke, odnosno primiti stranke. U narednom periodu dostupni su za komunikaciju elektroničkim putem ili putem telefona.

Izvor: Agroklub
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakJedni imaju prepuna kolica, a drugi nemaju što jesti
Sljedeći članakNaredba stožera: Od nedjelje sve trgovine rade skraćeno!