Danas je gradonačelnik Vinko Grgić imao privilegiju primiti posjet petnaestog naraštaja Visoke dočasničke škole koja je u obilasku novogradiških bojnih područja Domovinskog rata u sklopu terenske nastave Visoke dočasničke škole. Hrvatski vojnici ali i vojnici drugih zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore na novogradiško područje su došli proučavati i analizirati vojno redarstvenu operaciju “Bljesak”.

Ispred 15. dočasničke izobrazbe okupljene je pozdravio i predstavio svoju školu voditelj izobrazbe, časnički namjesnik Cestrić.

– Ova škola broji 18 polaznika od kojih je jedna dama, koja na žalost nije danas ovdje prisutna. Pet polaznika je iz nama prijateljskih zemalja, Bosne, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Slovenije. Ova izobrazba po prvi put traje umjesto 9, punih 12 mjeseci. Naši polaznici su trenutno pri kraju ovog obrazovanja i uskoro očekuju promociju 25.lipnja u Vukovaru. Ono što je iza ovoga naraštaja je 1100 sati planirane nastave ali i samostalnog rada, seminara, eseja te diplomskog rada koji im tek predstoji, a što je kruna njihove izobrazbe. Ovo je jedan od boljih naraštaja jer ovdje su dočasnici koji se nalaze i koji se vraćaju na najviše dočasničke dužnosti u Oružanim snagama kako Hrvatske tako i prijateljskih zemalja, ponosan je na svoju školu i polaznike Cestrić.

 
Sve dočasnike pozdravio je i gradonačelnik Vinko Grgić kojem je jedan od predavača brigadir Neven Klarić s Visoke dočasničke škole također bio mentor.

-Mogu se pohvaliti ne da je samo Vama brigadir Klarić zapovjednik i nastavnik, nego i meni bio davne 1998 godine zapovjednik Učilišta odnosno moje prve generacije Časničke škole za pričuvne časnike, tako da smo i tada odlično surađivali, prisjetio se gradonačelnik Grgić te poželio dobrodošlicu i uvijek širom otvorena vrata Nove Gradiške nadolazećim generacijama Visoke dočasničke škole.

 

no images were found

 

 

Komentari