Žitelji Općine Nova Kapela ovoga petka, 11.-tog i subote, 12. kolovoza s više sadržaja obilježit će Dan općine i blagdan svete Klare. Središnja je svečanost u subotu, 12. kolovoza. I ove će godine održati tradicionalni robni i stočni sajam, sveta misa bit će služena u župnoj crkvi u Novoj Kapeli od 10,00 sati sati, bit će položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata te od 12,00 sati svečana sjednica Općinskog vijeća Nove Kapele.

U poslijepodnevnim satima, od 17,00 sati uslijedit će vježbe vatrogasne mladeži, u 18,00 sati počinje nogometna utakmica između nogometnih klubova”Slavonca” i “Batrine”, a u večernjim satima, od 21,00 sat pučko veselje uz Stjepana Jeršeka Štefa, tamburaški sastav “Tkanicu” i besplatno jelo i piće. U petak, 11. kolovoza na ljetnoj pozornici u Novoj Kapeli posjetitelje će zabavljati “Vatra” i “The UNIMOGS band”, dok će se u nedjelju, 13. kolovoza od 17,00 sati održati tradicionalna utrka konjskih zaprega.

– Danima se pripremamo za ove manifestacije, uključene su sve udruge s područja Nove Kapele. Svaka od njih dat će svoj doprinos održavanju manifestacije, samo da nas vrijeme posluži i vjerujem da ćemo se svi zajedno dobro provesti – kaže načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.

Komentari