Poznata glazbeno scenska emisija Hrvatske radio televizije “Lijepom našom” u utorak, 30. kolovoza snimat će se u Novoj Gradiški. Javno snimanje u trajanju od gotovo tri sata održat će se u sportskoj dvorani novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole, a ulaznice, po cijeni od 30,00 kuna prodavat će se u vrijeme manifestacije “Novogradiško glazbeno ljeto” na jednom od postavljenih štandova.

Kako ističe zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić, u dogovoru s urednikom i voditeljem emisije Brankom Uvodićem dogovaraju se aktivnosti i radnje koje dotada treba obaviti.

– Gospodin Uvodić nas je zatražio da mu dostavimo imena kulturno umjetničkih društava i tamburaških sastava s područja Grada i šireg novogradiškog kraja, što smo i učinili. Hrvatska radio televizija potom je napravila popis sudionika koji će nastupiti. Uz domaće snage, nastupit će i poznati pjevači i grupe, no konačan popis sudionika doznat ćemo uskoro. Radujemo se ovom događanju, bit će ovo sjajna prigoda za prezentaciju našeg Grada i kraja, njegovih znamenitosti i ljepota, ali i brojnih društava i udruga – kaže zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

Zasada je potvrđeno da će u ovom vrhunskom glazbeno scenskom spektaklu koji je dosada obišao brojne hrvatske gradove nastupiti Hanka Paldum, Ivan Zak, Berde Band, Mejaši i Blanka Smoljić, Boris Ćiro Gašparac, Tamburaški sastav “Fijaker”, Berny, Barbara Dautović, Tamburaški sastav “Zdenac” iz Slavonskog Broda, “Evergreeen” Slavonski Brod, Tamburaški sastav “Legatto” Nova Gradiška, TS “Žute dunje”, KUD “Tamburica” Staro Petrovo Selo, TS “Tkanica” Orubica, TS “Lađari” Davor, “Bekrije”, “Satir” iz Davora, Ženska pjevačka skupina “Lira” Staro Petrovo Selo, Muška pjevačka skupina “Starotopoljani”, Pjevačka skupina “Tkanica” Nova Gradiška, Muška pjevačka skupina “Drežničani” Drežnik, KUD “Dragalić”, KUD “Cernik”, Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Trenk” Nova Gradiška i Kulturno umjetničko društvo “Radinje” Siče.

Kako ističe Đapić, u tijeku su pregovori i s poznatom estradnom zvijezdom Halidom Bešlićem, a moguće je i još koje iznenađenje.

Komentari
Prethodni članakOtvorena izložba članova Likovne sekcije “Duga”
Sljedeći članakBandić i partneri potpisali: Nastala koalicija “Za premijera”